Otec rondt snijkant en polijst met geïntegreerde controle • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Otec rondt snijkant en polijst met geïntegreerde controle

De SF Compact kan de snijkanten van gereedschappen afronden en de spaangroeven polijsten in een geautomatiseerd proces (foto: Otec)

De Stream Finishing (SF) Compact machine van Otec uit Straubenhardt-Feldrennach (D) is in staat om de snijkanten van gereedschappen af te ronden en de spaangroeven te polijsten. De machine is uitgerust met een geïntegreerd optisch meetsysteem, die de bewerking van gereedschappen controleert. Het systeem maakt een geautomatiseerd proces mogelijk waarbij een continue kwaliteitscontrole van de bewerkte gereedschappen wordt uitgevoerd. De SF Compact wordt tijdens de EMO Milano 2015 aan het publiek voorgesteld.

De SF Compact is gedurende een tweejarig project ontwikkeld door Otec in samenwerking met het Fraunhofer IPK in Berlijn (D). Er wordt gebruik gemaakt van een zesassige Fanuc robot en optische meetsystemen van de firma Alicona. Na het afronden van de snijkant en het polijsten van de spaangroeven wisselt de robot de gereedschappen. Terwijl het volgende gereedschap wordt bewerkt, wordt het reeds bewerkte gereedschap gereinigd en door middel van de optische sensor gecontroleerd. Deze controleert belangrijke waarden voor snijgereedschappen, zoals de snijkantradius (rβ), K-Factor (Ks) en de maximale chipping van de snijkant (Rs,max). Deze specifieke waarden worden opgeslagen in de database en weergegeven op een monitor. Het geïntegreerde meetsysteem vervangt externe, meestal handmatig uitgevoerde, metingen. In de Benelux wordt Otec vertegenwoordigd door Summa Surface.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven