Opvallende lasersensoren van Keyence • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Opvallende lasersensoren van Keyence

Detectie met reflecterende sensoren wordt vaak bemoeilijkt door uiteenlopende invloedsfactoren, waaronder de kleur van het object, het materiaal, de oppervlakteafwerking, de omgeving en vooral de achtergrondafstand.

De LR-Z serie lasersensoren van Keyence zijn ontworpen om deze problemen op te lossen. Ze beschikken over een interne controlefunctie die de sensor gevoeligheid bewaakt en automatisch bijstelt met een factor van maximaal x350.000. Deze controle wordt mogelijk gemaakt door een combinatie van een CMOS ontvangelement en een laserlichtbron die voor een stabiele detectie zorgt, ongeacht kleur, reflectie of hoek. De LR-Z beschikt ook over zowel een functie voor achtergrondonderdrukking (BGS), als een functie voor voorgrondonderdrukking (FGS) die verstoringen die een gevolg zijn van de detectieomgeving tot een minimum beperkt. Tenslotte maakt de DATUM functie de detectie op oneffen oppervlakken en donkere of reflecterende objecten mogelijk.

LRZ2

LR-Z serie valt op door zijn detectiestabiliteit, eenvoudige bediening en robuustheid (foto’s: Keyence)

 

Robuustheid

De LR-Z beschikt een roestvast stalen behuizing en is bestand tegen schokken tot 100 G. De gesloten behuizing is bestand tegen oliën, zuren en alkalische reinigingsmiddelen. Hierdoor kan de sensor worden geïnstalleerd bij objecten in ruwe omgevingen zonder de noodzaak van afscherming. Deze sensoren zijn geschikt voor gebruik in de voedingsindustrie, micromechanica en metaalbewerking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven