Ga naar hoofdinhoud

Opvallend veel robots op MetaalExpo

Deze week nog tot en met morgen donderdag 7 maart: de MetaalExpo 2013 in Den Bosch. Een nieuwe metaalvakbeurs in Den Bosch waar kennisoverdracht en netwerken centraal staan. Opvallend veel robotleveranciers tonen in de Brabanthallen automatiseringsoplossingen.

De MetaalExpo kan natuurlijk niet los worden gezien van andere Nederlandse beurzen in de metaalindustrie. In de even jaren is dat de Techni-Show die eigenlijk gezien kan worden als de grote broer van de MetaalExpo. Achter beide beurzen schuilen dan ook dezelfde organisatoren: VNU Exhibitions Europe en de brancheverenigingen Federatie Prochuctie Technologie (FPT) en de Vimag.

 

Jan Roelof Kortstra (links, Ko:Work uit Eindhoven) kreeg uit handen van Elise de Koning van Cellro een eetbon voor De Librije voor de naam Xcelerate X10 die hij bedacht had voor de nieuwe X10 laad en losrobot van Cellro

Jan Roelof Kortstra (links, Ko:Work uit Eindhoven) kreeg uit handen van Elise de Koning van Cellro een eetbon voor De Librije voor de naam Xcelerate X10 die hij bedacht had voor de nieuwe X10 laad en losrobot van Cellro (foto: Reinold Tomberg,  voor meer foto’s van de MetaalExpo zie ons foto-album)

 

Alternatief

Maar de MetaalExpo is ook onlosmakelijk verbonden met andere, kleinere en vaak regionale metaalbeurzen als de Metavaks, waar VNU nu een alternatief voor biedt. Door de combinatie met het Nationaal Metaal Congres heeft de MetaalExpo echter een landelijke allure. De combinatie maakt tegelijkertijd duidelijk wat de organisatoren bij de start voor ogen stond: een evenement opzetten waar kennisoverdracht centraal staat.

 

3 MetaalExpo 2013 Den Bosch foto Reinold Tomberg (18)

Laad- en losrobot van Fanuc in actie tijdens de MetaalExpo 

 

Mooie beurs

Op de eerste beursdag werd het in elk geval duidelijk dat de organisatoren erin geslaagd zijn om een mooie beurs neer te zetten. Aantrekkelijk opgebouwd, goed verlichte hal en alle kans om te netwerken. Het is wel zichtbaar dat de exposanten verschillend denken over het meenemen van machines naar de MetaalExpo: stands met relatief veel machines worden afgewisseld met stands zonder machines. Opvallend is het grote aantal robotleveranciers dat automatiseringsoplossingen toont, zie ook de foto’s bij dit bericht.

 

Een nieuwe laad- en losrobot die BMO tijdens de MetaalExpo 2013 in Den Bosch exposeert

Een nieuwe laad- en losrobot die BMO Automation tijdens de MetaalExpo 2013 in Den Bosch exposeert 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven