Optimale rondloop bij Leering • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Optimale rondloop bij Leering

Leering Hengelo introduceert tijdens de Techni-Show 2012 de nieuwe ‘Rotary-Tool-Adjuster’. Leering claimt dat het nu eenvoudig mogelijk is om, ook op lange uitsteeklengtes, het gereedschap een optimale rondloop te geven.

De Rotary-Tool-Adjuster die Leering in Utrecht toont, is toe te passen op spantangopname en is leverbaar in ER 11, 16, 25, 32 en 40.  Op de spantanghouder wordt een geharde stalen ring gedraaid en vervolgens wordt het verspanend gereedschap met de Rotary-Tool-Adjuster en spantang ingespannen. Ook bij aangedreven (VDI) gereedschappen op draaimachines kan nu een goede rondloopnauwkeurigheid gerealiseerd worden. Zie ook de video hieronder:

 

 

Instellen

Het instellen is eenvoudig: het verspanende gereedschap moet in een machinespil aangetrokken worden of op een voorinstelapparaat (met vacuüm-aantrekking) geplaatst worden. De rondloop wordt gemeten (zwenktaster) en vervolgens wordt  één van de acht bouten (blauwe ring) tegen de geharde stalen ring gespannen. Dit proces kan worden herhaald tot de rondloop optimaal is! Vervolgens kunnen de overige bouten aangedraaid worden en is het gereedschap ingesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven