Ga naar hoofdinhoud

Oplosbare FDM kern voor Porsche inlaatkanaal

De oplosbare kern (de mal) voor het koolstofvezelversterkt inlaatkanaal wordt door middel van FDM in 16 uur en 10 min opgegroeid

Vorige week tijdens de Formnext in Frankfurt (D) toonde Stratasys een boeiende toepassing van 3D-printen. Voor het maken van een composiet inlaatkanaal voor Porsche maakt Champion Motorsport gebruik van een oplosbare kern die door middel van FDM (Fused Deposition Modeling) opgegroeid is van het materiaal SR-30 van Stratasys.

De kern is geprint op een Fortus 400mc van Stratasys. Het grote voordeel van een 3D-geprinte kern is dat bij handhaving van de buitendiameter van het inlaatkanaal, de binnendiameter vergroot kan worden. Na het uitharden van het composiet materiaal kan de kunststof-kern door middel van oplossen verwijderd worden. Bijkomend voordeel is dat de gladheid van de binnenzijde van het inlaatkanaal dankzij de oplosbare kern verbetert. Een voordeel gelet op de stromingen door het kanaal. Stratasys wordt vertegenwoordigd door Seido Systems.

x
De oplosbare kern dient als een mal voor een layup-productieproces met koolstofvezelversterkte kunststof (foto’s: Reinold Tomberg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven