Ga naar hoofdinhoud

Opleiding biedt inzicht in behoeften (potentiële) klanten

(foto: Shutterstock)

Ook (of misschien wel: juíst) een ’techneut’ heeft baat bij een onderbouwde commerciële insteek. Op 7 november start daarom de opleiding Business Development in technische B2B die specifiek ingaat op markt- en klantgerichtheid voor technici.

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor mensen die werkzaam zijn in engineering, R&D, customer support, productie en logistiek, maar ook in sales, marketing, communicatie en algemeen management in een technische B2B-omgeving.

Praktijkgericht met theoretische onderbouwing

“Het doel van de opleiding is om deelnemers een beter begrip te geven over de behoeften van klanten en potentiële afnemers en hoe deze te vertalen naar waardevolle oplossingen‘“, meldt Stem die de opleiding verzorgt.  Zo kan de marktpositie van het eigen bedrijf verbeterd worden.

De opleiding is praktijkgericht met een stevige theoretische onderbouwing en wordt afgerond met de presentatie van een praktijkcase voor het eigen bedrijf. Het biedt deelnemers verrijking van kennis over de rol van marketing, verkoop, communicatie en innovatie bij de business development  van hun bedrijf.

Gergistreerd in IndustryID

Na afronding van de opleiding wordt de deelname geregistreerd in de IndustryID van Fedacademie, meldt Stem. “De erkenning door de academie van Feda onderstreept de waarde van de Stem-opleiding voor mensen die werkzaam zijn in een technische B2B-omgeving.”

De opname van deze opleiding in het register van Fedacademie is ook een bewijs van de kwaliteit en relevantie ervan in het snel evoluerende industriële landschap van vandaag, aldus Stem.

IndustryID is een industriebreed professioneel paspoort dat het makkelijk maakt om opgedane vaardigheden en kwalificaties vast te leggen.

Meer informatie en aanmelden

Voor de start van de opleiding ‘Business Development in Technische B2B‘ op 7 november zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

De opleiding bestaat uit 13 modules, ongeveer eenmaal per twee weken. Stem verzorgt deze opleiding hybride: 7 keer op locatie en 6 keer online.

Meer informatie en deelname

Stem en Fedacademie

Stem Industrial Marketing Community  is gespecialiseerd in kennisontwikkeling en overdracht hiervan op het gebied van Business Development in een technische (B2B) omgeving. In een snel veranderende technologische wereld staat daarbij ook een leven lang leren centraal.

Behalve de opleiding ‘Business Development in technische B2B’ biedt Stem ook andere programma’s aan, variërend van gratis online inspiratiesessies tot hoogwaardige masterclasses verzorgd door professoren en experts met kennis en ervaring in het specifieke werkveld van technische B2B.

Fedacademie zet zich in voor het bevorderen van een leven lang leren in technologie. Als lid van de ‘Technical and Education Commissions’ van de Europese Cetop-organisatie is Fedacademie verantwoordelijk voor het coördineren van Cetop-audits in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven