Opleider IA Professionals sluit aan bij vakpaspoort IndustryID • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Opleider IA Professionals sluit aan bij vakpaspoort IndustryID

Marc Waarle van IA Professionals (links) en André Braakman van IndustryID (rechts) ondertekenen de overeenkomst (foto: IndustryID).

Opleider IA Professionals is toegevoegd aan IndustryID. Software engineers en hardware engineers krijgen voortaan, nadat ze een training bij IA Professionals hebben volbracht, het vakpaspoort IndustryID uitgereikt. Zo kunnen ze aan werkgevers en opdrachtgevers laten zien welke competenties ze in huis hebben.

Marc Waarle, trainer en academy coördinator bij IA Professionals, heeft hiervoor een overeenkomt met IndustryID ondertekend. Met dit formele moment worden de trainingen van Industrial Automation Professionals erkend en ook toegevoegd aan IndustryID.

IA Professionals geeft recente schoolverlaters op technisch gebied een duwtje in de rug voor een succesvolle carrière als software of hardware engineer. Ook medior en senior engineers kunnen hier bijleren.

Door personeel uit te rusten met de nodige tools en kennis kunnen ze succesvol zijn in hun rol. “De inhoud, kwaliteitsnormen en visie sluiten naadloos aan op die van IndustryID. Mooier kun je het niet krijgen”, vertelt Waarle. “Het is dan ook een moment om te vieren.” Ook André Braakman van IndustryID heeft uitgekeken naar dit officiële tekenmoment.

Ook aandacht voor soft skills

De trainingen van IA Professionals zijn ontwikkeld door twintig engineers van MA-IT MyAutomation. MA-IT MyAutomation is, met ruim 125 engineers, leverancier van kennis en kunde voor de industriële automatisering, en actief in een grote verscheidenheid aan branches.

De trainingen die worden verzorgd bestaan, naast het overbrengen van techniek en methodieken, ook uit een soft skill programma.

Het trainen van de soft skills krijgt zelfs in het bijzonder de aandacht, want een engineer moet tegenwoordig in zijn werkveld meer kunnen dan goede technische oplossingen bedenken. Engineers worden een stuk effectiever als ze sociaal vaardig zijn.

Industriebreed opleidingspaspoort

IndustryID is een vakpaspoort waarmee skills op een simpele manier vastgelegd kunnen worden.

Het vormt een industrieel toegangsbewijs, waarmee het voor opdrachtgevers en werkgevers inzichtelijk is aan welke installaties iemand mag werken. Dit systeem is in alle industrieën en branches toepasbaar.

Het is een initiatief van FEDAcademie, een stichting die zich inzet voor een leven lang leren in de techniek. Steeds meer technische opleiders en brancheorganisaties haken aan bij dit industriebrede initiatief.

Registreert afgeronde opleidingen

IndustryID-passen worden gratis uitgereikt aan de cursisten door de aangesloten technische opleiders. De trainer voegt de behaalde trainingen toe. Daarna vindt nog een controle plaats door de organisatie achter IndustryID. Zo is er altijd zekerheid over de juistheid van de geregistreerde opleidingen en persoonsgegevens.

Het systeem registreert afgeronde opleidingen en de gebruiker wordt proactief gewaarschuwd als de geldigheid van het diploma afloopt.

Door de NFC-chip of QR-code op de IndustryID-pas te laten scannen, kan iemand het online opleidings- en competentieprofiel inzien. Alleen de pas-‘eigenaar’ bepaalt wanneer iemand toegang krijgt tot de informatie door de pas te laten scannen. Hiermee wordt zijn of haar privacy gewaarborgd.

Lees ook:

Opleidingspas IndustryID start (22 februari 2022)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven