Opleiden technici blijft achter in plannen goed werkgeverschap • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Opleiden technici blijft achter in plannen goed werkgeverschap

Opleiden bij ROVC (foto: ROVC).

Slechts acht procent van de Nederlandse technische bedrijven zet opleiden van technici in om de aantrekkelijkheid als werkgever te vergroten. Ook het motiveren van personeel (7%) blijft achter als beweegreden om personeel op te leiden. Dit constateert ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, in de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd onder 1.231 medewerkers in de industrie en utiliteitsbouw.

De krapte op de arbeidsmarkt en de vraag naar technici is groter dan ooit. Het werven van technisch personeel staat dan ook in de top vier van de belangrijkste personele uitdagingen. Juist daarom is het belangrijk dat werkgevers zich onderscheiden van concurrentie om personeel aan te trekken. Technici geven aan dat opleidingsmogelijkheden een belangrijke motivator is in hun werk. Ondanks het belang van aantrekkelijk werkgeverschap, is het verbeteren van de kwaliteit van werk (58%) de belangrijkste reden binnen de techniek om personeel op te leiden.

Wederzijdse belangen

John Huizing, algemeen directeur van ROVC: “Organisaties binnen de techniek zijn zich al jaren bewust van het belang van bijscholing en ontwikkeling, maar spelen hier nog te weinig op in. De gedachtegang om personeel op te leiden om het werk te verbeteren is een logische zet. Toch moeten bedrijven voorkomen dat zij in de valkuil te trappen en alleen ten behoeve van de organisatie opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden aanbieden. Het is essentieel om breder te kijken en de belangen van medewerkers niet uit het oog te verliezen. Waar medewerkers het verschil voor de organisatie maken, maakt goed werkgeverschap het verschil voor medewerkers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven