Opgroei-carrousel TNO op EuroMold • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Opgroei-carrousel TNO op EuroMold

TNO heeft vorige week tijdens de EuroMold 2011 een bijzondere machine geëxposeerd: een pilot line voor flexibele productie met behulp van opgroeitechnieken. De machine werkt met 100 in hoogte verstelbare platforms (zie de foto hiernaast) met een oppervlak van 75 mm x 50 mm die continu ronddraaien.

De platforms bewegen met een riemaandrijving met een snelheid van 2 m/s. TNO biedt o.a inkjet-koppen aan opgroeien ‘on the fly’.  Via UV-uitharding kunnen met druppeltjes van 30 micrometer features opgegroeid worden met een breedte van minimaal 80 micrometer met een plaatsnauwkeurigheid van 0,1 mm. Uiteraard kunnen de stations ook ingezet worden voor voor- en nabewerkingen als aanvoer van delen, assemblage en microfrezen en dergelijke.

 

Pilot width =

De machine van TNO tijdens de EuroMold 2011 in Frankfurt (foto’s: Reinold Tomberg, voor meer foto’s van de EuroMold zie ons foto-album)Stations width=

Een aantal van de 100 stations. Rechts een nabewerkingsstation. TNO heeft de pilot line ontwikkeld in het kader van Print Valley. Zie ook de bijgevoegde PDF:

 

pdf bestand  TNO_poster

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven