Ga naar hoofdinhoud

Opgegroeide gripper met scharnier

Tijdens de EuroMold 2012 lieten EOS, Kuhnstoff en Wittmann zien dat het lasersinteren van kunststof een interessante productietechnologie is voor het maken van grippers. Eind vorig jaar gedurende de beurs in Frankfurt (D) werd een manipulator van Wittmann gedemonstreerd met opgegroeide grippers.

Dankzij het opgroeien door middel van lasersinteren van kunststof lukt het om de eigenlijke gripper te voorzien van een geïntegreerd scharnier dat door middel van perslucht een slag kan maken van 3 mm tot 4 mm. In de foto hierboven is een gesloten en geopende gripper te zien. De grippers zijn opgegroeid op een EOS P 100 van de kunststof polyamide in laagjes van 0,1 mm dik.

 

De 'e-Manufacturing' oplossing van Kuhnstoff

Boven de ‘e-Manufacturing’ oplossing van Kuhnstoff en onder de conventionele uitvoering van een grippersysteem voor de handling van vier lagers. Het opgegroeide deel heeft een eigen massa van 215 g, het klassieke deel brengt 1542 g op de schaal. Bovendien is het pakweg 1000 euro goedkoper: 1700 euro in plaats van 2670 euro (foto’s: Reinold Tomberg)

conventionele uitvoering van een grippersysteem

 

De opstelling van Wittmann tijdens de EuroMold 2012

De opstelling van Wittmann tijdens de EuroMold 2012, met de manipulator werd de handling gedemonstreerd van vier lagers. Elke grijper kan een massa van 12 kg transporteren. Met opgroeien zijn grippers te maken binnen vier dagen, conventioneel is de doorlooptijd drie weken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven