Ga naar hoofdinhoud

Opgebouwde frees Seco voor tandwielfrezen

In samenwerking met de Italiaanse CIR Ingranaggi heeft Seco een nieuwe duplex-tandwielfrees ontwikkeld voor fabrikanten van tandwielen voor krachtoverbrenging. De frees is ontwikkeld om te profiteren van het hogere vermogen en de hogere snelheid van moderne CNC-tandwielfreesmachines.

Seco analyseerde in Italië de opbouw van tandwielfrezen. Door de afzonderlijke module op te splitsen in twee halve spiralen en deze op dezelfde module te plaatsen, is een frees ontwikkeld die kortere verspaningstijden biedt. De nieuwe frees vervangt een bestaande snelstalen frees. Lees hieronder meer in een persbericht van Seco. Bekijk hier een aantal video’s van tandwielfrezen bij Ingranaggi.

 

pdf bestand  Seco Tools

 

Seco duplex-tandwielfrees ontwikkeld voor fabrikanten van tandwielen voor krachtoverbrenging.

De beide foto’s laten goed de opbouw zien van de nieuwe tandwielfrees. Elke door Seco geproduceerde tandwielfrees wordt gemeten met coördinatenmeetmachines (foto onder) en toepassingsspecifieke software, ontwikkeld in samenwerking met Zeiss. Hierdoor kan Seco tandwielfrezen certificeren volgens kwaliteitsklasse B (foto’s: Seco)

Seco duplex-tandwielfrees ontwikkeld voor fabrikanten van tandwielen voor krachtoverbrenging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven