Open huis Okuma met veel machines • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Open huis Okuma met veel machines

Vorige week hield Okuma net over de grens in Krefeld (D) een open huis voor belangstellenden die niet in de gelegenheid zijn geweest om Okuma op de EMO in Hannover te bezoeken. Er waren dan ook genoeg machines live in actie te zien.

De open dagen van Okuma trok veel bezoekers die een aantal interessante machines konden aanschouwen. Zo stond er o.a een grote vijfassige verticale multitasker, de VTM 2000YB en een groot horizontaal bewerkingscentrum, de Multus B750. De VTM 2000YB is voor de bewerking van moeilijk te verspanen materialen die bijvoorbeeld in de luchtvaartindustrie gebruikt worden. De machine kan werkstukken met een diameter tot 2000 mm bewerken. 

Okuma Multus B750.JPG

De Multus B750 van Okuma is geschikt voor de bewerking van lange werkstukken met een diameter tot 1050 mm en een afstand van maximaal 6000 mm tussen de center. Zie hier de complete fotoreportage (foto’s: Tim Wentink)

 

Intelligentie

De machines van Okuma zijn uitgevoerd met een aantal intelligente systemen zoals het Thermo-Friendly Concept dat rekening houdt met temperatuur uitzetting en een Collision Avoidance systeem voor het voorkomen van collisies. Optioneel zijn de machines uit te breiden met Machining Navi dat chatter en ongewenste trillingen kan tegenhouden en sinds kort zijn de machines ook uitvoerbaar met een Auto Tuning systeem voor het automatisch corrigeren van geometrische afwijkingen. In het februari nummer van Metaal Magazine verschijnt een uitgebreider artikel over deze intelligente systemen. Als u dit niet wilt missen, neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven