Open huis bij Lastek wegens 35 jarig jubileum • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Open huis bij Lastek wegens 35 jarig jubileum

Het is 35 jaar geleden het Belgische bedrijf Lastek zich in Nederland vestigde. Om dit heugelijke feit te vieren houdt het bedrijf op woensdag 5 en donderdag 6 april 2006 Open Huis in het bedrijfspand te Lexmond. Alle relaties en belangstellenden zijn welkom en kunnen onder het genot van een hapje en een drankje terugblikken op een periode waarin menig lasvraagstuk werd opgelost, maar tevens kennismaken met de modernste lastechnieken.

De bezoekers wordt een interessant programma geboden met korte en beknopte lezingen door Ir. R. Creten van de productie- en ontwikkelingsafdeling van het moederbedrijf in België. Het pulserend Mig lassen van aluminium en roestvaststaal, het lassen van hoge treksterkte staalsoorten en het gietijzer lassen met de koudlasmethode worden behandeld, maar ook de arbeidsomstandigheden van de moderne lasser komen aan de orde. De heer R. Huijsman van 3M Nederland geeft een aantal sessies over lasrook / macwaarden en passende PBM’s.

Het opleidingscentrum en het magazijn zijn omgebouwd tot demonstratieruimten, waar de besproken lastechnieken en methoden in de praktijk worden getoond. De bezoekers kunnen daar gerichte demonstraties volgen in het Puls-Mig lassen van aluminium en roestvaststaal, het Mag lassen met SDI regeling van hoge treksterkte staalsoorten, het plasma- gutsen en snijden, het koudlassen van gietijzer met invertertechnologie en geautomatiseerd Tig lassen van roestvaststaal. Ook wordt de gelegenheid geboden persoonlijke lasvraagstukken met lasdeskundigen en lasingenieurs te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven