Open dag 100 jaar ijzergieterij Lovink • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Open dag 100 jaar ijzergieterij Lovink

In 1911 werd de NV Nederlandsche IJzer- en Metaalgieterij Lovink opgericht. De fabriek werd gebouwd op een voormalig aardappelveld van boerderij Lovink in Terborg en is daar vandaag de dag nog steeds gevestigd. IJzernijverheid was in die tijd een florerende bedrijfstak die voornamelijk in Oost-Nederland plaatsvond, vanwege het makkelijk te winnen ‘ijzeroer’.

Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum organiseert Lovink Industries op zaterdag 10 september 2011 een open dag. Vanaf 10.00 uur op het Lovink-fabrieksterrein aan de Lovinkweg in Terborg. Er is een rondleiding uitgezet door de productiehallen van Lovink Technocast en Lovink Enertech.

 pannendragers Lovink

Geëmailleerde pandragers die Lovink Technocast produceert (foto: Mikrocentrum)

 

Technocast

Lovink Technocast is is in 1911 opgericht als een ijzergieterij met een handvormerijVooral de laatste dertig jaar heeft het een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Begin jaren ’80 zijn een nieuwe elektrische smelterij en vormmachines in gebruik genomen en werden slijprobots en machines voor diverse nabewerkingsactiviteiten aangeschaft. In 1979 is Lovink gestart met het emailleren van gietijzer. In 1990 startte Lovink de vormmethode volgens het ‘Lost Foam’-principe waardoor in- en uitwendigcomplexe producten gegoten kunnen worden. In 2001 begon Lovink met het gieten van aluminium en in 2003 werd Lovink Aluminium opgericht.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven