OP-lassen en laskolom bij Boessenkool • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

OP-lassen en laskolom bij Boessenkool

Machinefabriek Boessenkool meldt een toenemende vraag naar gecertificeerd laswerk. Om snel en tegelijk ook in ”premium kwaliteit” te kunnen werken heeft Boessenkool haar machinepark wederom uitgebreid met een nieuwe installatie voor OP- lassen (onderpoederdeklassen, SAW).

De nieuwe installatie die, tezamen met de tegelijkertijd aangekochte automatische laskolom (4 m x4 m), deze maand in gebruik is genomen staat inmiddels alweer vol gepland tot in april 2012. Het zijn onder anderen de tank- en apparatenbouw, internationale onderzoeksinstituten en de offshore uit de klantenkring van Boessenkool die voor een grote vraag zorgen naar de mooi afgewerkte hoogwaardige lassen in de grote werkstukken die zij laten maken.

 

Onderpoederlassen width =

Het poeder dekt het smeltbad en de omgeving af gelet op zuurstof, straling en spatten (foto’s: Boessenkool)

 

Onderpoederdeklassen

 De laskop strooit bij OP-lassen eerst een laagje laspoeder in de voorbewerkte lasnaad en last dan onder het poederdek de verbinding. Er treed weinig of geen verkleuring op. Onder de achtergebleven slak, die makkelijk te verwijderen is, blijft een mooi afgewerkte,hoogwaardige las achter. De variabel in te stellen lasstroomsterkte en boogspanning maakt het mogelijk de vorm van de lasdoorsnede nauwkeurig te bepalen (inbrandingsdiepte, diameter, uitsteeklengte).  Het automatisch gestuurde lasproces maakt grote precisie, hoge snelheden en inschakelduur, en dus hoge productiviteit mogelijk. Het staat bovendien garant voor een lasproces met een hoge mate van continuïteit en kwaliteit. Gecertificeerd lassen is mogelijk volgens EN 287-1:2004, ASME IX en ANSI AWS D1.1.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven