Ga naar hoofdinhoud

OOM-Awards: Eerste genomineerden bekend

ARU is een van de genomineerden voor de OOM-Award 2019 (foto: Olivier Huisman).

De eerste genomineerden voor de OOM-Awards 2019, de prijs voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio, zijn bekend. Het gaat om genomineerden in de regio’s Gelderland, Noord-Holland en Utrecht. De andere genomineerden volgen binnenkort.

De genomineerden voor Gelderland zijn: Bronkhorst High-Tech (Ruurlo), Hewigo (Winterswijk) en L.M.B. Vorden (Vorden). In Noord-Holland gaat het om: ARU (Assendelft) en Jachtwerf Stofberg (Enkhuizen) en voor Utrecht zijn de genomineerden: Roxin CNC (Harmelen), OMVE Netherlands (De Meern) en De Nijborg Agri (Renswoude).

Talenten nodig

“Opleiden is ontzettend belangrijk in de metaal”, zegt Co de Vries, eigenaar van ARU, die genomineerd is in de regio Noord-Holland. “Wij hebben nieuwe talenten hard nodig in deze sector. Daarom zetten we de deur wagenwijd open voor leerlingen.”

“We proberen ze de hele breedte van ons werk mee te geven, van verspanen tot constructie”, aldus De Vries. “Ik vind het heel mooi als zo’n leerling uiteindelijk dan zijn of haar diploma haalt. Dat geeft echt voldoening. Net als de nominatie voor de OOM-Award: daar zijn we best trots op.”

Criteria

De nominaties voor de OOM-Awards komen mede tot stand op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden.

Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven en komt vervolgens met een eindoordeel. Dit wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

De eerste uitreiking (Noord-Holland) gebeurt op woensdag 5 juni.

OOM-Award

De OOM-Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking, om samen het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen.

Bij OOM zijn een kleine 14.000 bedrijven en circa 145.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig uit Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie.

Video-impressies

Bekijk ook de video-impressies van andere genomineerden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven