Ook Bystronic met fiberlaser naar EuroBlech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Ook Bystronic met fiberlaser naar EuroBlech

Bystronic zal ook tijdens de plaatbeurs EuroBlech 2010 een vastestoflaser introduceren: de lasersnijmachine BySprint Fiber 3015. Dit is een 2 kW fiberlaser. Vergelijkbare machines zijn te vinden bij Adige, Trumpf en Amada zal naar verwachting ook met een fiberlaser naar Hannover komen

Lees meer over de nieuwe Bystronic BySprint Fiber 3015 in het bijgevoegde Engelstalige persbericht. Deze machine is bedoeld voor het snijden van dunne plaat in het diktebereik tot 4 mm. In het persbericht is ook meer informatie te vinden over andere machines die Bystronic exposeert in Hannover (D).

 

 100916_Euroblech 2010_Bystronic_EN.

 

Fiberlaser

Tijdens de EuroBlech zal er ongetwijfeld veel gesproken worden over ‘fiberlasers’. Op zich is deze naam verwarrend. Bedoeld worden YB:YAG- of Nd:YAG-vastestoflasers met een typerende golflengte van respectievelijk 1,03 of 1,06 micrometer (ter vergelijking de CO2-gaslaser heeft een golflenge van 10,64 micrometer). Deze vastestoflasers zijn afgeleid van staaflasers en beschikbaar in de vorm van een schijflaser (een platte staaf) of een meer langrekte laser, de zogeheten ‘fiberlaser’.

 

Amada, Adige, Bystronic en Trumpf

Adige biedt de vastestoflaser aan om de benaming LT fiber(Zantech neemt binnenkort een dergelijke machine gebruik) , zoals verteld heeft Bystronic gekozen voor Fiber. Deze naam vinden we ook terug bij Trumpf. Intussen heeft 247TailorSteel in Varsseveld heeft een dergelijke machine aangeschaft. Ook Amada zou volgens de wandelgangen met een dergelijke laser naar de plaatbeurs komen.

 

Goed herkenbaar

Snijlasers die werken met een vastestoflaser zijn op de beurs goed te herkennen: de machines moeten helemaal afgeschermd zijn (ook bovenzijde), veelal zijn voorzien van kleinere, donkere ruitjes, het laserlicht kan ingekoppeld worden op een flexibele lichtgeleider en deze machines zijn bedoeld voor het snijden van dunne plaat.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven