Ontwikkelingen oppervlaktetechniek op Surface 2016 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Ontwikkelingen oppervlaktetechniek op Surface 2016

Van 4 t/m 6 oktober vindt in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch de Surface 2016 plaats (foto: Surface)

Er zijn vele ontwikkelingen op het gebied van oppervlaktebehande­ling van materialen. Nieuwe technieken, hulpmiddelen en grond­stoffen, hogere eisen, strengere milieuregelgeving en een steeds veranderende vraag van de markt. De innovaties in het vakgebied komen uitgebreid aan bod op Surface 2016 die plaatsvindt van 4 t/m 6 oktober in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. De vakbeurs maakt dit jaar deel uit van de Week van de Oppervlaktetechnologie waar zo’n 30 brancheorganisaties en twaalf kennisinstituten bij betrokken zijn en zo’n 75 kennissessies op de beurs verzorgen. De tweejaarlijkse vakbeurs kent dit jaar nieuwe themapleinen en unieke inspirerende exposities.

‘Surface Solutions’ geeft per thema inzicht in de nieuwe mogelijkheden van oppervlaktebehandeling. M.b.v. samples worden concrete oplossingen getoond per thema zoals verduurzaming, decoratie, corrosiewering, slijtvastheid, brandwerendheid en lagere lifecycle-kosten. De expo ‘Trots op het werk’ is een inspiratiebron van formaat met eindproducten die dankzij oppervlaktetechniek een additionele meerwaarde hebben gekregen. Op het Surface Lab kan de bezoeker kwaliteit ervaren en eigenschappen van lagen testen. Op het Reinigingsplein staat kwaliteitsverbetering m.b.v. voor- en nareiniging centraal. De expositie van de ION Borghardt Award presenteert de 10 belangrijkste innovaties. Op het Wrapping plein is de toepassing van deze folietechniek te zien zoals voor auto’s, meubilair en gevels. Het inpakken van producten met hoogwaardig gegoten vinyl stijgt in populariteit.

Groot aanbod

Surface 2016 is 10-15% groter dan de voorgaande editie. Opvallend is de toename van buitenlandse bedrijven die met hun primeurs naar de beurs komen. Ruim 175 gespecialiseerde oppervlakte-behandelaars én toeleveranciers presenteren er hun vakmanschap en technieken zoals op het gebied van nieuwe high-tech, hittebestendige en vlamvertragende coatings, betere hechting, corrosie-wering, nano-technologie, 3D-(metal)printing, slimme lagen, milieu, folietechniek, lasercladding en straaltechniek. De beurs toont vele mogelijkheden voor oppervlaktebehandeling van o.a. roestvast staal, (verzinkt) staal, aluminium, kunststof, hout, beton, textiel, composieten, hybride materialen en glas.

75 kennissessies

Dagelijks zijn er doorlopend voordrachten over innovaties en best practices. Deze gaan o.a. over machinebouw, materialenkennis, (utiliteits)bouw, de CE-EN 1090, nano- en geluidsreducerende coatings, lijm- en andere hechtingstechnologie, oppervlaktetechniek op niet-metalen ondergronden, galvanotechniek, arbo en milieu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven