Ontwerpproces Morgan voorwaarts met digital prototyping • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Ontwerpproces Morgan voorwaarts met digital prototyping

Met Digital Prototyping is Morgan in staat om geoptimaliseerde producten te modelleren (foto: Morgan Advanced Materials)

Morgan Advanced Materials uit Windsor (VK) heeft aangekondigd dat het mogelijk is om binnen de Technical Ceramics faciliteiten digitale prototypes te realiseren (digital prototyping), waardoor de ontwerpcapaciteiten worden vergoot en een meer accurate evaluatie mogelijk is bij de ontwikkeling van projecten, met name die van gesoldeerde assemblages.

Morgan heeft geavanceerde software aangeschaft, waarmee spanning- en thermische analyses op bestaande ontwerpen en prototypes kunnen worden uitgevoerd voor uiteenlopende en veeleisende toepassingen. Deze nieuwe software stelt Morgan in staat om de ontwerpen van gesoldeerde assemblages op een meer eenvoudige wijze te verfijnen, wat een grote invloed kan hebben op de introductie van nieuwe producten en productontwikkelingen.

Integratie

De integratie van de software resulteert ook in specifieke voordelen voor de klant, waaronder; ‘first-time-right’ productie;  snellere levering en lagere bijkomende ontwerpkosten. Verder is er meer zekerheid over de optimalisatie van het eindproduct in de betreffende toepassing, dit geldt met name voor producten met soldeerverbindingen. Om ervoor te zorgen dat kritische producten voldoen aan de ontwerpspecificaties dienen er strengere maatregelen te worden genomen. Morgan’s modelleercapaciteit zorgt voor een algemene, aanzienlijke verbetering van geoptimaliseerde producten, maar dit is vooral merkbaar bij producten die in veeleisende omgevingen worden ingezet. Oliver Ridd van Morgan Advanced Materials legt uit: “Een aanzienlijk deel van de producten die wij leveren worden gebruikt in kritische toepassingen. Onze ontwerpen moeten daarom robuuste, geïntegreerde producten opleveren die altijd zullen voldoen aan de veeleisende specificaties van de klant. Digital Prototyping betekent voor ons een belangrijke stap voorwaarts in het ontwerpproces.  We zijn nu in staat om de reactie van een bepaald materiaal onder bepaalde condities nauwkeurig te modelleren, en restspanningen in onze ontwerpen kunnen we binnen korte tijd minimaliseren. Dit biedt ons concurrentievoordeel en zorgt ervoor dat we de grootste ontwerpuitdagingen van onze klanten kunnen oplossen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven