Multi-inzetbare ontbraammachine Heesemann op EuroBlech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Multi-inzetbare ontbraammachine Heesemann op EuroBlech

De profiRounder ontbraammachine van Heesemann is multi-inzetbaar (foto: Heesemann)

Op de EuroBlech 2016 van 25 t/m 29 oktober presenteert Heesemann de nieuwe metaalmachine profiRounder. Deze ontbraammachine is ontwikkeld om te voldoen aan meerdere industriële toepassingen op één machine: ontbramen, kanten breken, oxidehuid verwijderen, metaalslak verwijderen, slijpen/schuren en satineren. De machine is ontworpen voor de droge bewerking van diverse materiaalsoorten plaatwerk zoals staal, RVS, aluminium, titanium en koper.

De Heesemann profiRounder ontbraammachine, in Nederland op de markt gebracht door Summa Surface uit Oisterwijk,  is een volledig modulaire metaalmachine die aan alle ATEX-richtlijnen voor droge plaatbewerking van diverse metalen voldoet. Het volledig modulair opgebouwde ontwerp van de machine biedt een hoge flexibiliteit in een compacte machine. Contactwals-module, komborstels-module, de bekende Fladder borstel-module en de borstelwals-module kunnen zonder beperkingen modulair worden gecombineerd. Zelfs na de installatie van de basismachine is een uitbreiding van extra modules  eenvoudig aan de machine te koppelen. De volgorde van elke module kan naar wens worden gewijzigd (plug-and-play-concept). ProfiRounder biedt hiermee uitkomst aan de huidige eisen van productieomgevingen: flexibiliteit om snel te kunnen inspelen op nieuwe klanteisen.

Kanten breken

De contactwalsen en de borstelwalsen kunnen desgewenst in een kleine hoek dwars in de machine worden geplaatst. Uitvoerige tests wijzen uit dat hierdoor de levensduur van schuurrollen tot maximaal een factor 10 worden verlengd. Middels de RUT komborstel-module kan de machine zowel de buitencontouren als de binnencontouren van uitsparingen perfect ontbramen en de kanten breken. Een radius van > 2 mm behoort tot de mogelijkheden, en dat alles in één doorgang. Met behulp van de Fladder-techniek verwijdert de machine tevens oxidehuid of metaalslak. Daarnaast kunnen de standaard Fladder-borstels worden ingezet om middels het ‘fladderen’, naast het ontbramen en kanten breken, tevens een richtingloze borstelstructuur te realiseren.

Onderhoudsvrij

Dankzij het bijna onderhoudsvrije design streeft Heesemann naar 100% beschikbaarheid. Eventuele service werkzaamheden zijn beperkt tot een minimum en vereenvoudigd zodat de klant deze eenvoudig zelf kan uitvoeren. Middels een herontwikkeling van de transporttafel heeft Heesemann de ophoping van bramen en de hechting van de stofdeeltjes in de tafel tot een dusdanig laag niveau gebracht, dat brandgevaar als gevolg van het gebruik van droge slijptechnieken is geëlimineerd.
De ontbraammachine wordt bediend door middel van een 15,6 inch touch panel. De user interface past zich automatisch aan na elke modulewijziging van de machine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven