Ga naar hoofdinhoud

Online offertes voor plaatwerk

In de dagelijkse praktijk van het bestellen van plaatwerk zien we een behoorlijke façade van calculators, werkvoorbereiders en planners. Inmiddels biedt echter een aantal plaatwerkbedrijven online offerteprocedures aan om in dit voortraject tijd en mankracht te besparen. Van 2D- en 3D-lasersnijden tot en met kanten.

Bedrijven als Heurkens & Van Veluw in Oss en De Cromvoirtse in Oisterwijk bieden nu online offertes aan voor 2D- en 3D-lasersnijwerk. De laatste, en dat is nog heel bijzonder, eveneens voor zetwerk. In Varsseveld startte al in 2007 247 Tailor Steel, waar klanten online hun lasersnijwerk kunnen bestellen. Inmiddels heeft 247 Tailor Steel in Bremen (D) een tweede vestiging geopend, aan nog een vestiging in Duitsland wordt gewerkt. Op de ESEF 2012 werd ook het zusterbedrijf 247 Tubestore ten doop gehouden, dat zich richt op laserbewerkingen aan buisproducten. 

 

plaatwerk online bestellen

Binnen enkele seconden tot hooguit enkele minuten, afhankelijk van de drukte, rolt de offerte uit het offerte-systeem (foto: Reinold Tomberg)

 

Eenvoudig principe

Het principe is in feite eenvoudig. Nadat de klant zich online heeft aangemeld krijgt hij een code die toegang geeft tot de calculatiesoftware. Vervolgens kan hij zijn ontwerptekening uploaden (als DXF- of DWG-file) en na het ingeven van aanvullende gegevens over materiaalsoort, plaatdikte en aantallen gaat het calculatieprogramma aan de slag. Ook kan worden aangegeven of de producten in een later stadium nog een kantbewerking moeten ondergaan, in dat geval kan worden gekozen voor één vaste walsrichting.

 

Zetwerk

Ook Bepro in Heusden is onlangs eveneens gestart met het online aanbieden van zetwerk via de portal zetwerkwinkel.nl. De opzet is hier evenwel wat anders. De klant kan geen complete files invoeren, maar moet een keuze maken uit twaalf profielen, waarbij de maten en hoeken handmatig moeten worden ingegeven.

 

In het komend nummer van Metaal Magazine in een artikel meer over de mogelijkheden van Heurkens & Van Veluw, De Cromvoirtse, 247 Tailor Steel en Bepro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven