Online learning tool krijgt 200.000 euro • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Online learning tool krijgt 200.000 euro

Von Gahlen heeft samen met Selmers en Groba een MKB!dee-prijs met 200.000 euro subsidie ontvangen voor online learning tool ‘Learning on the Fly’. Het delen en opslaan van kennis is de basis voor een leven lang leren. Dankzij deze subsidie kan een platform worden opgezet waarmee medewerkers zich beter ontwikkelen. De prijs is uitgereikt door staatssecretaris Keizer van Economische Zaken en Klimaat.

Het idee voor de learning tool heeft Von Gahlen ingediend samen met Selmers en Groba. Von Gahlen uit Zevenaar produceert medische beschermingsmiddelen, waaronder hot cells, radiofarmaceutische verpakkingen en loodcomponenten, voor de nucleaire geneeskunde, radiotherapie en farmaceutische industrie. Selmers uit Beverwijk is specialist in het stralen en coaten van stalen pijpleidingen.

De technische kennis bij de bedrijven is vaak erg specifiek, waardoor medewerkers lang bezig zijn om zich deze kennis eigen te maken. Von Gahlen, Selmers en Groba waren afzonderlijk van elkaar al langer op zoek naar een goede manier om medewerkers bij te staan in het leren en om de overdracht tussen medewerkers te versoepelen.

Kennis delen en opslaan

Door de krachten te bundelen is het idee van ‘Learning on the fly’ ontstaan “Het platform biedt ons de mogelijkheid om kennis en vaardigheden te delen en op te slaan”, zegt managing director Jaap Duiker van Von Gahlen (foto).

In het platform worden bijvoorbeeld trainingen aangeboden voor zowel beginnende als ervaren medewerkers. Zo blijft iedere medewerker zich hiermee als professional en als mens ontwikkelen en dat past in ‘een leven lang leren’.

De ontwikkeling van het platform start in januari 2020. Als het platform af is, heeft iedere medewerker een eigen digitale leerkluis. Hierin staat precies welke trainingen een medewerker heeft gevolgd en welke kennis een medewerker bezit.

MKB!dee

De subsidie is ontvangen van MKB!dee. Dit is een onderdeel van het grote programma Leven Lang Ontwikkelen (LLO) van de ministeries van OCW, SZW en EZK.

MKB!dee prikkelt ondernemers om werkende oplossingen te bedenken voor belemmeringen en problemen waar zij zelf tegenaanlopen. In 2019 waren er 190 aanmeldingen. 47 hiervan hebben een subsidie toegekend gekregen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven