Online escaperoom 'boost' technische skills leerling • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Online escaperoom ‘boost’ technische skills leerling

Digitale en technische vaardigheden worden in de toekomst steeds belangrijker. Het onderwijs moet dan ook meer aandacht geven aan kansen en mogelijkheden van technologie, stellen Make Tech Yours, Jet-Net & TechNet en FutureNL. Zij bundelen hun krachten en nemen het initiatief voor de grootste escaperoom van Nederland.

De grootste online escaperoom van Nederland is een online spel waarbij leerlingen worden uitgedaagd om hun digitale vaardigheden in te zetten. Tegelijkertijd kunnen ze ontdekken hoe technologie helpt bij klimaatverandering.

Het is gekoppeld aan de doorlopende leerlijn Digitale Geletterdheid en aan Wetenschap en Techniek leerdoelen.

Tijdens Dutch Technology Week

De grootste online escaperoom van Nederland wordt georganiseerd tijdens de Dutch Technology Week (van 31 mei t/m 5 juni). Tijdens de escaperoom-les ontdekken leerlingen hoe technologie kan bijdragen aan een betere wereld.

Nikki is een tienermeisje met een bijzondere missie: zij wil de eerste zijn die een klimaatneutrale wereldreis van 40.000 km op een zeilboot maakt.

Klimaatneutrale zeilreis

Dit wil zij bereiken met de hulp van duizenden kinderen van haar leeftijd. Om de wereld rond te zeilen, moeten Nikki en haar team van helpers erachter komen hoe de boot in beweging te houden met groene energie en AI.

Navigatie en communicatie kunnen lastig zijn zo ver van de kust, en dan is er altijd het risico van een storm. De nieuwste technologie, digitale tools en high tech food worden ingezet.

Groep 7/8 en klas 1/2

Leerlingen van groep 7/8 (basisschool) en klas 1/2 (voortgezet onderwijs) kunnen Nikki helpen om haar missie te volbrengen.

Ze zeilen virtueel de wereld over en komen tijdens de game in actie tegen klimaatverandering. Zij kunnen zo hun digitale vaardigheden ontwikkelen.

Klassen die zich vooraf aangemeld hebben, kunnen gratis meedoen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven