Onderwaterlassen op Welding Week • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Onderwaterlassen op Welding Week

In Antwerpen (B) vindt van 18 tot en met 21 oktober de negende editie plaats van de vakbeurs Welding Week. Een beurs in Antwerp Expo waar leveranciers van lastechnologie, diensten en toebehoren verzameld zijn. Dit jaar met een spectaculaire demonstratie onderwaterlassen.

Tijdens deze vakbeurs wordt er niet enkel aandacht besteed aan lastechnologie en innovatie, maar komen ook andere niet-mechanische verbindingstechnieken aan bod. Hierbij lijken vooral de verlijmingstechnieken meer en meer aan belang te winnen. Het Vlaams Kunststofcentrum houdt tijdens de beurs daarom ook een aparte themadag rond dit onderwerp.

 

Onderwaterlassen 

Dit jaar pakt organisator easyFairs, die de beurs in portefeuille heeft sinds de overname van Fairtec, uit met een spectaculaire demonstratie onderwaterlassen. Daarvoor wordt een 27m³ container gehuurd die gevuld wordt met 24.000 liter water. Regelmatig zullen hierin professionele lassers afdalen om een demonstratie te verzorgen.

 

BEURSLOGO Welding Week

 

Fotowedstrijd

De betrokkenheid van alle lassers ten opzichte van Welding Week wordt eveneens aangewakkerd door de fotowedstrijd die aan de beurs gekoppeld wordt. Vanaf september kan iedereen foto’s van zijn of haar professioneel of privé laswerk op een aparte pagina op de website van de beurs plaatsen. De beste en origineelste laswerken worden beloond met mooie prijzen geleverd door de organisatie en enkele exposanten.

 

Lassymposium

Aanvullend aan de informatie die de deelnemende exposanten op hun stand presenteren, wordt  tijdens de beurs het Nederlandstalig Lassymposium georganiseerd door het Belgisch Instituut voor Lastechniek, in samenwerking met  haar Nederlandse tegenhanger, het Nederlands Instituut voor Lastechniek.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven