Ondernemers en studenten gaan per fiets aan bij maakbedrijven • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Ondernemers en studenten gaan per fiets aan bij maakbedrijven

Een groep bedrijven en studenten zal op 10 mei door Hardenberg fietsen om maakbedrijven te bezoeken. Dit voorafgaande aan Maakindustrie Expo die deze dag van start gaat. Voormalig schaatser en olympisch kampioen Mark Tuitert zal de aftrap geven voor de vakbeurs.

“Het is belangrijk om krachten te bundelen en kennis te maken met toekomstige medewerkers”, geeft Margriet Bouma, regiosecretaris Overijssel en Noordelijk Flevoland, aan.

“Daarom organiseert de Koninklijke Metaalunie district Oost de voorjaarsbijeenkomst tijdens de vakbeurs Maakindustrie Expo in Hardenberg.”

Ondernemers en studenten zullen in drie groepen een bezoek brengen aan Masevon Technology, Schurter Electronics of Horstra Technology.

Vervolgens fietsen ze nog door middel van een drive-through langs Drabo Hardenberg, Brunink Machinefabriek of Droste Bejah.

Boeien en binden

Er staan tijdens dit ochtendprogramma diverse thema’s centraal, zoals een lagerhuisdebat tussen studenten en ondernemers en welke rol speelt techniek in het boeien en binden van talent en personeel.

Tuitert sluit dit programma af met een sessie over waarom een stoïcijnse mindset goed kan zijn.

Hij praat over keuzes (durven) maken, persoonlijk leiderschap, onzekerheid, een succesvol schaatstreintje bouwen in de regio en eigen verantwoordelijkheid nemen. Hij verzorgt daarmee de kick-off van de beurs.

Beurshallen volgeboekt

Met 110 exposanten verdeeld over vier beurshallen is Maakindustrie Expo compleet volgeboekt, geeft de beursorganisatie aan. De verwachting is dat er zo’n 2500 bezoekers op de tweedaagse vakbeurs afkomen.

“Wij kijken enorm uit naar deze editie”, zegt Jeffry Plaggenmarsch namens de beursorganisatie.

“Vorig jaar is er een mooie basis gelegd tijdens de eerste editie, daar is een jaar lang op verder gebouwd. Wij kunnen dan ook niet wachten om dadelijk onze deuren te openen en de maakindustrie te verwelkomen.”

Meer informatie:

Maakindustrie Expo is op woensdag 10 mei en donderdag 11 mei van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Hardenberg.

Verdere informatie

Bestel toegangskaarten voor een gratis bezoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven