Ondernemen met corona: Vermeulen Metaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Ondernemen met corona: Vermeulen Metaal

Vermeulen Metaal in Nederweert ondervindt geen hinder van corona. “We zijn vorig jaar flink gegroeid en dit jaar zullen we wederom een flinke groei doormaken”, zegt eigenaar Peter Vermeulen. Hij laat zijn plannen dan ook niet door het virus verstoren. Het bedrijf heeft in de coronacrisis een nieuwe machine besteld en een nieuwe medewerker aangenomen. Vermeulen Metaal heeft ook geen steun aangevraagd.

De metaalondernemer verwacht momenteel geen problemen. “Elk nadeel kent zijn voordeel”, licht hij toe. “Het is aan de ondernemer om het beste uit een slechte situatie te halen. Het is de kunst om in te spelen op de verandering van de markt. Dit zijn de tijden dat een ondernemer creatief en innovatief moet zijn.”

‘Vooruitzichten prima’

Het bedrijf zit zelf in de industrie, wetenschap, semiconductorindustrie, machinebouw, apparatenbouw, attractiebouw, voedingsmiddelenindustrie en proces- en drinkwaterindustrie.

“De aanvragen vanuit onze klanten zijn wisselend”, vertelt Vermeulen. “De medische sector en de voedingsmiddelenindustrie hebben het druk, dus de vooruitzichten zijn prima.” Over het geheel verwacht hij dit jaar, net als vorig jaar een flinke groei door te maken.

Alle bewerkingen in eigen huis

“Wij merken dat de synergiemogelijkheden binnen ons bedrijf nu echt tot hun recht komen. Klanten willen in het geheel ontzorgd worden. Dit kunnen wij omdat we alle bewerkingen in eigen huis uit kunnen voeren. Zo hebben wij kwaliteit, prijs en levertijd dus 100% onder eigen controle.”

Nieuwe teach-in draaibank

Vandaar ook dat Vermeulen twee weken geleden een Style CNC 510 teach-in draaibank heeft aangeschaft. “Dit is een snelle machine voor enkelstuks en kleine series. We hadden er al een staan en in verband met uitbreiding van capaciteit is er nog een bijgeplaatst. De machine is net geïnstalleerd.”

Maatregelen voor personeel

Met de nieuwe medewerker erbij is het personeelsbestand nu op 17 medewerkers gekomen. En er staan nog twee vacatures open. Niemand binnen het bedrijf is ziek en ze werken allemaal op de locatie in Nederweert.

Uiteraard zijn er wel bepaalde maatregelen genomen. “De werkruimte laat het toe om op gepaste afstand te werken. Maar we pauzeren wel in twee groepen. Voor de rest hebben we maatregelen getroffen bij het ontvangen en leveren van materialen en producten.”

Nóg een draaibank?

Het machinepark bestaat uit 6 freesbanken en 4 draaibanken. Het gaat om twee gesloten 3-assige machines, twee geautomatiseerde 5-assers en twee open vlakbed freesbanken. En verder een CNC-draaibank en drie teach-in draaibanken. “We overwegen op dit moment ook nog een aanschaf van een geautomatiseerde CNC-draaibank.”

Ook heeft het bedrijf een volledige plaatwerk- en lasafdeling. “Op de plaatwerkafdeling snijden en zetten we plaatwerk van 0,5 tot 20 mm dikte in verschillende materiaalsoorten. We hebben zelfs de meeste rvs-, staal- en aluminiumsoorten op voorraad”, aldus Vermeulen.

Plaatwerk en leidingwerk lassen

“In onze lasafdeling lassen wij alle voorkomende plaatwerk, leidingwerk voor proces- en drinkwaterinstallaties en constructies in rvs, aluminium en staal.” Voor het uitvoeren van laswerkzaamheden is Vermeulen Metaal ook gecertificeerd onder de normen 3834-2 en NEN1090.

Problemen in de aanlevering van gekochte materialen of gereedschappen heeft Vermeulen niet. “Alles wordt in normale levertijden aangeboden.”

‘Soort van crisis was te verwachten’

Hoe kijkt Vermeulen tegen corona aan? “Het virus komt natuurlijk wel als een verrassing, maar aan de andere kant: een soort van crisis was wel te verwachten.”

“Voor een ondernemer zijn er altijd uitdagingen die bepaalde onrust en zorgen met zich meebrengen. Maar wij zijn breed georiënteerd en kunnen een klant in zijn geheel ontzorgen. Onze propositiekracht is dermate groot dat wij de toekomst met vertrouwen tegemoet zien”, aldus Vermeulen.

‘We houden vast aan groeistrategie’

“Wij laten onze plannen niet door het virus verstoren. We hebben een duidelijke groeistrategie voor ogen en houden ons hier ook aan vast”, besluit hij nuchter.

Zie ook:

Dossier corona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven