Ondernemen met corona: TechniCare • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Ondernemen met corona: TechniCare

De Mobilyzer is een combinatie van een infuuspaal en een loophulp. Deze ondersteunt de patiënt tijdens het opstaan en lopen (foto: TechniCare).

TechniCare in Ridderkerk heeft haar productie de afgelopen tijd opgeschaald om ziekenhuizen snel te kunnen voorzien van verschillende producten, zoals toiletstoelen en infuuspalen.

Het maakbedrijf ontwikkelt voor de zorgsector voortdurend nieuwe producten en innovaties, om de zorg voor zowel de zorgprofessional als de patiënt te verbeteren.

Zo ontwikkelt, produceert en levert TechniCare onder meer innovatieve toiletstoelen en infuuspalen. Door voor de patiënt stabiliteit en zelfredzaamheid te bieden, kunnen valincidenten worden voorkomen.

Behoefte aan producten

In deze tijden van corona hebben vrijwel alle ziekenhuizen zowel de IC-afdeling als de verpleegafdelingen opgeschaald. Binnen deze opschaling is er dringend behoefte aan diverse producten die zorgen voor een goede en efficiënte manier van zorgverlening, stelt het bedrijf.

Productie in eigen huis

TechniCare kon eveneens snel opschalen, juist omdat zij de productie in eigen huis heeft. Het bedrijf voorziet ziekenhuizen van toiletstoelen, Mobilyzers (foto), IC Trolleys en standaarden. Met deze producten geeft TechniCare aan bij te dragen aan het in stand houden van het hoge niveau van de zorg.

Mazak bewerkingscentrum

In het productieproces maakt TechniCare dagelijks gebruik van verticaal bewerkingscentrum Mazak VCN-530C.

“Met deze machine kunnen wij efficiënt produceren, waardoor wij veel ziekenhuizen kunnen voorzien van de benodigde producten”, aldus het bedrijf.

TechniCare

TechniCare is 20 jaar geleden gestart als verspanerij en draaierij; toen nog vanuit de garage. Al snel kwamen de eerste verzoeken vanuit de zorgsector binnen, wat een impuls gaf aan de innovatiekracht van het maakbedrijf.

Het huidige bedrijf, met het hoofdkantoor in Ridderkerk, zorgt voor het hele traject: ontwikkelen, ontwerpen, produceren (met eigen productiecapaciteit in onder meer verspanen, lassen, kanten en montage) en service, voor bedrijven in binnen- en buitenland.

Zie ook:

Dossier corona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven