Ondernemen met corona: Lino • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Ondernemen met corona: Lino

Jeanine Dommerholt (links) naast Fulco Dommerholt en Peter de Vries.

Voor Lino Metaalwaren uit Haarlem, dat onder meer scharnieren voor de industrie levert, is het eigenlijk min of meer ‘business as usual’. “We teren natuurlijk wel in, maar redden het vooralsnog”, zegt Jeanine Dommerholt van het bedrijf.

“We zijn normaal gesproken al erg voorzichtig. En dat is nu maar goed.” Zij raakt dan ook niet in paniek om het coronavirus. “We hebben ook geen personeel naar huis hoeven sturen. We korten onszelf als directie.”

Er werken zo’n acht medewerkers bij Lino Metaalwaren, waarvan er een even ziek thuis zit, maar niet vanwege corona. Ook heeft het bedrijf een thuiswerker en die blijft dat doen.

Overheidssteun heeft het bedrijf dan ook niet nodig op dit moment. Met de reserves kan de scharnierenproducent, als de situatie niet verbetert, tot eind dit jaar blijven draaien.

‘Niet veel veranderd, wel stapje terug’

Verder is er vooralsnog niet zo heel veel veranderd voor Lino Metaalwaren. “Het plaatwerk wordt gewoon geleverd. En als ik mijn klanten bel, heeft vrijwel niemand de deuren gesloten en draaien ook zij gewoon door. Al moeten we allemaal wel een stapje terug doen.”

Het bedrijf heeft er door corona wel een klant bij gekregen. “Een bedrijf uit de buurt dat de leveringen uit Noord-Italië zag stoppen, heeft nu voor ons gekozen.”

Zelfde schuitje

Verder is het met de huidige situatie gewoon afwachten, zegt ze. “Al ben ik bang dat het eerder maanden dan weken gaat duren. Maar we zitten allemaal wereldwijd in hetzelfde schuitje.”

En u?

Hoe gaat u om met corona? Laat het weten:
Mail hoofdredacteur Tom van der Meer of bel 088 – 2944706.

Lees ook:

Dossier corona

Eén reactie op “Ondernemen met corona: Lino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven