Onbemand draaien met klauwwisseling • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Onbemand draaien met klauwwisseling

Een automatische klauwwisseling maakt een manarme 24/7-draaiproductie mogelijk voor de Duitse toeleverancier Lidu. Auto-Cell demonstreerde begin mei bij Swabo hoe een robotcel met automatisch wisselen van klauwen, gereedschappen en werkstukken een hoog spilrendement kan bereiken.

Bij Swabo in Reusel werd de cel onder spaan gedemonstreerd met één draaibank: een DMG beta 1250. Bij Lidu krijgt deze machine met aangedreven gereedschappen gezelschap van een verticale draaibank. De cel van Lidu kan met deze twee draaimachines in een 24/7-productie dezelfde hoeveelheid draaiwerk uitvoeren als negen draaibanken in een drieploegendienst.

 

Auto-Cell draaicel voor Lidu zoals gedemonstreerd bij Swabo in Reusel

Auto-Cell draaicel voor Lidu zoals gedemonstreerd bij Swabo in Reusel. Zichtbaar is het magazijn van de draaicel. Foto’s: Reinold Tomberg, voor meer foto’s van ons bezoek aan Swabo zie ons foto-album (foto’s: Reinold Tomberg)

 

Klauwwisseling

Dat de cel van Lidu de hier boven genoemde productieprestatie kan bereiken komt door het hoge spilrendement. Deze ligt boven de 80%. Dat wil zeggen dat bij een 24/7-productie de spillen van de machines meer dan 130 uur per week in actie zijn. Opvallend bij de draaicel van Lidu is het automatisch wisselen van de klauwen van de klauwplaat.  Deze wisseling is nodig omdat Lidu wil werken met een onbemande seriewisseling.

 

Automatisch wisselen van klauwen met OTC robot

De OTC robot in een Auto-Cell draaicel van Lidu in actie bij het wisselen van klauwen. Het magazijn bevindt zich boven de DMG draaibank

 

In het volgend nummer van Metaal Magazine in een artikel meer informatie over de Auto-Cell draaicel van Lidu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven