Omax naar Hypertherm • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Omax naar Hypertherm

Omax, Amerikaans fabrikant van abrasieve waterjetsystemen wil samengaan met Hypertherm, Amerikaans fabrikant van industriële snijsystemen en software. Na de overname wordt Omax een volledige dochter van Hypertherm.

Met de overname, die naar verwachting 9 april een feit is, worden direct drive pompen, software en applicatietechnologieën van Omax gecombineerd met het portfolio van Hypertherm op het gebied van intensifier-based pompen en abrasieve recyclingssystemen om de waterjettechnologie te combineren.

‘Perfecte aanvulling’

Hypertherm is blij om Omax op te nemen in de familie en om het R&D en engineeringsteam op het gebied van waterjettechnologie te combineren met het Hyperherm-team in Minnesota. Het vormt volgens het bedrijf een perfecte aanvulling op het aanbod van waterstralen en plasmasnijden voor een compleet pakket snijoplossingen.

Producten en merken blijven

Er zal volgens Hypertherm weinig veranderen in het aantal kantoren, productieactiviteiten, managementstructuur, distributiekanalen en aantal medewerkers (367) van Omax.

Hypertherm wil zowel het aanbod van Hypertherm- als Omax-waterjetproducten en –merken voortzetten, omdat de technologieën en businessmodellen van beide bedrijven mooi in evenwicht zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven