Olmia Robotics groeit door • Metaal Magazine
Nieuws

Olmia Robotics groeit door

Olmia Robotics, system integrator van collaboratieve robots, is in het anderhalf jaar van zijn bestaan zo snel gegroeid, dat de locatie in Tiel te klein werd. Het nieuwe pand, met alle ruimte voor groei, ligt 2 straten verderop.

Peter van Olm werkte al jaren in Olmia, zijn eigen bedrijf in procestechniek. Tijdens een project wilde hij een robot onderdelen laten schroeven, om sneller en efficiënter de opdracht te kunnen afronden.

‘Bestaande aanbod niet compleet’

Hij besloot een cobot aan te schaffen voor dit project, en kwam er toen achter dat het bestaande aanbod, niet compleet was. De cobot bleek eigenlijk alleen een robotarm. Voor een gripper moest Van Olm bij een andere leverancier zijn, voor een schroefunit bij weer een andere leverancier en voor een schroeftoevoer bij weer een andere.

Het kostte nogal wat uitzoektijd en energie om de cobot te laten schroeven. Van Olm dacht: “Als ik hier tegenaan loop, zullen anderen dat ook hebben.” In 2016 vormde dit idee de basis gevormd om Olmia Robotics op te richten. Met zijn engineering-achtergrond en passie voor robotica biedt hij met Olmia Robotics totaaloplossingen aan voor productie- en assemblagebedrijven die willen automatiseren.

Open dag

 Tijdens de officiële opening van het nieuwe pand, tevens open dag wordt onder getoond wat voor toepassingen mogelijk zijn met cobots. Dat meldt AT-Aandrijftechniek. Daarnaast zijn er meerdere presentaties en demonstreren leveranciers tools als grippers en sensoren voor de Olmia Robotics robotsystemen. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven