Okuma verspaant ellips horizontaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Okuma verspaant ellips horizontaal

Tijdens een open huis in Krefeld (D) heeft Okuma een opmerkelijk werkstuk laten zien: een cilinder met een boring die verloopt van cirkel- naar ellipsvormig. Voor het bewerken heeft Okuma het horizontale bewerkingscentrum MA-600 HII ingezet.

Voor het maken van de overgang van de cirkel naar de ellips gebruikt Okuma de functionaliteit ‘Spindle Path Control’. Dat willen zeggen dat de positionering van het werkstuk tijdens de rotatie van de hoofdspil van het bewerkingscentrum voortdurend simultaan aangepast wordt vanuit de CNC-besturing. De C-as en de drie lineaire assen worden dus continu gestuurd naar een gewenste positie van de beitelpunt op de overgang van rond naar ellips.

 

Opspanning width =

De opspanning op het horizontale bewerkingscentrum van Okuma. De te bewerken cilinder heeft een buitendiameter van 100 mm en is van het materiaal C45 (foto’s: Okuma en Reinold Tomberg, voor meer foto’s van ons bezoek in Krefeld zie ons foto-album)

 

rekenblad width =

Om snel de gegevens in de CNC-besturing te kunnen invoeren heeft Okuma een rekenblad beschikbaar.

 

Ellipsvormig width =

Een bovenaanzicht van de ellipsvorm. Okuma heeft deze bewerking ontwikkeld voor een leverancier van kleppen. In ons land wordt Okuma vertegenwoordigd door Gelderblom

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven