Okuma opent volledig geautomatiseerde fabriek voor 24/7 productie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Okuma opent volledig geautomatiseerde fabriek voor 24/7 productie

Okuma investeert al jaren in geautomatiseerde productie. (foto: Okuma)

De Okuma Corporation is gestart met productie in de nieuwe fabriek Dream Site 2 (DS2) in Oguchi, Japan. De zelfstandige faciliteit zorgt voor 24/7-productie van alle onderdelen voor kleine en middelgrote draaibanken en slijpmachines. Meer dan ooit omarmt de technologisch geavanceerde fabriek de monozukuri-aanpak, ontleend uit de Japanse filosofie.

Okuma investeert al jaren in geautomatiseerde productie, door haar uitgebreide knowhow zowel op de werkplek zelf als in de gebruikte technologieën te implementeren. Denk daarbij aan big data, kunstmatige intelligentie en prestatie verbeterende intelligente technologietoepassingen om IIoT-gebaseerde slimme fabrieken te creëren. Okuma’s Dream Site 1 (DS1) werd in 2013 als een van de eerste start-to-finish faciliteiten geopend, met de mogelijkheid tot volledig geautomatiseerde high-mix, low volume-productie terwijl de productie-efficiëntie op peil bleef bij massaproductie.

Acht miljoen euro

Okuma heeft in de Dream Site 2 tien miljard Yen (ongeveer acht miljoen euro) geïnvesteerd om slimme productie op een nog hoger niveau te brengen. Met een vloeroppervlakte van 11.000 m² biedt de faciliteit voldoende ruimte voor alle productiefasen. Door het aansluiten van hun nieuwste slimme machines met state-of-the-art robotica in een geavanceerde IoT-omgeving, heeft Okuma de automatisering en efficiency nog verder vergroot. In het verleden was het gebruik van robots voor het bewerken van systemen met een high-mix, low volume nog problematisch. Door het verbeteren van haar eigen processen maakt DS2 het gebruik van robots mogelijk in een volledig onbemande omgeving.

Real time analysis

Alle vervaardigde onderdelen worden in de nieuwe fabriek gelabeld met een ID om identificatie en snelle instructies in alle verwerkingsfasen mogelijk te maken – inclusief logistiek.
De gehele voortgang van de productie evenals de status van de machines worden zichtbaar gemaakt om te komen tot real time data-analyse. Op deze manier kunnen onmiddellijk aanpassingen worden doorgevoerd zodat een erg efficiënte ultra-high-mix, low-volume productie kan worden bereikt. DS2 evolueert daardoor continu om maximale prestatie te kunnen leveren, 24 op 24, zeven dagen lang.

Okuma wordt in Nederland en België vertegenwoordigd door Gelderblom CNC Machines.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven