Okuma met grote VTM naar EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Okuma met grote VTM naar EMO

Tijdens de EMO Hannover 2011 vraagt machinebouwer Okuma in hal 27 o.a. aandacht voor ‘Intelligent Manufacturing’. Dit is een bewerkingsconcept waarbij bijvoorbeeld het afschakelen van hulpaggregaten geprogrammeerd kan worden. Andere energiebesparende mogelijkheden die Okuma aanbiedt zijn displays met een lager energieverbruik en energiebesparende verlichting.

In de Engelstalige bijlage bij dit bericht worden de zwaartepunten van hetgeen Okuma tijdens de EMO Hannover 2011 laat zien nader toegelicht.

 

doc bestand  EMO Okuma

 

10 micrometer

Heel bijzonder is de VTM-1200 YB die Okuma laat zien. Een bijzonder groot bewerkingscentrum met een bereik van 1270 mm x 1080 mm  x 1000 (X x Y  x Z). Het is een machine met een eigen massa van 30.000 kg. Ondanks deze grote getallen is het een nauwkeurige machine. Voor de encoders van de assen bijvoorbeeld garandeert Okuma een feedback van 0,1 micrometer. Dit resulteert volgens Okuma bij vijfassig frezen in samenwerking met ‘Tool Center Point Control’, ‘Super-NURBS’ en ‘Thermo-Friendly Concept’ in nauwkeurigheden beter dan 10 micrometer. In ons land wordt Okuma vertegenwoordigd door Gelderblom.

 

 OKUMA VTM-1200 YB

 De grote  VTM-1200 YB die Okuma tijdens de EMO Hannover 2011 laat zien (foto’s: Klaus Hennecke/Retema/Okuma)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven