Okuma innoveert met ‘Monozukuri’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Okuma innoveert met ‘Monozukuri’

Omdat Okuma volgens het Monozukuri-principe werkt, worden machines constant verbeterd en uitgevoerd met nieuwe innovaties (foto’s: Tim Wentink)

Eind vorig jaar toonde Okuma op de Japanse vakbeurs Jimtof een aantal nieuwe systemen, interessante machines en een nieuw besturingssysteem. Een paar dagen later bezocht Metaal Magazine samen met Hans Volker, directeur van Gelderblom en importeur van Okuma in de Benelux, de productielocaties van Okuma in de omgeving van Nagoya. Hier kregen we inzicht in de Monozukuri-cultuur binnen Okuma.

Tomokazu Kato, general sales manager bij Okuma legt uit wat er met Monozukuri bedoeld wordt. “Monozukuri staat voor de kunst om dingen beter te maken dan voorheen. Bij Okuma is dat uitgegroeid tot een levenstijl. Elke dag vragen we ons af hoe we hetgeen waar we die dag aan gewerkt hebben, de volgende dag beter kunnen doen. Deze manier van werken zorgt ervoor dat we constant aan het vernieuwen en het verbeteren zijn. Dit straalt direct uit naar de kwaliteit van onze metaalbewerkingmachines en het merk Okuma.” Op de Jimtof toonde Okuma een nieuw besturingssysteem die volgens Monozukuri is ontworpen.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven