Okuma draait op EMO met drie revolvers • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Okuma draait op EMO met drie revolvers

Veelzijdigheid kenmerkt het nieuwe draaicentrum LT2000 EX dat Okuma in hal 27 zal demonstreren tijdens EMO. De configuratie van de getoonde machine: hoofd- en tegenspil, drie turrets met elk zestiengereedschappen – in totaal elf assen – leent zich voor precisiebewerking van complexe klauwplaatonderdelen (tot diameter 200 mm), componenten uit automatisch aangevoerde staf (tot 65 mm) en assen (tot 700 mm lang). Dit in middelgrote tot grote series.

De beide hoofdspillen van de Okuma LT2000 EX  kunnen worden gepositioneerd als C-as met een precisie van 0,001 graad en hebben een maximaal toerental van 6000 toeren. Het vermogen is 22 kW en het koppel bedraagt maximaal 350 Nm. De overname van onderdelen tussen de beide spillen kan bij iedere toerental geschieden. Dit bespaart neventijden, net zoals de ijlgangen van 30 m/min in X-as en 40 m/min in Z-as in combinatie met de turret-indexeertijd van 0,3 s (tool-to-tool).

 

Drie turrets

 De drie turrets kunnen gelijktijdig werken: de bovenste apart op beide hoofdspillen en de onderste zowel op de linker of rechter spil. Alle turrets worden tijdens het bewerken beveiligd tegen botsingsgevaar. De Y-as heeft een slag van 95 mm en is toepasbaar op alle drie de turrets. Het aangedreven gereedschap heeft een maximaal toerental van 6000 toeren, een vermogen van 5,5 kW en een koppel van 22,5 Nm. De LT2000 EX is ook verkrijgbaar met drie  twaalf-positie-turrets en heeft dan hetzelfde aangedreven vermogen maar dan met een koppel van 31,3 Nm.

 

Automatisering

Speciaal voor manarme productie kan de LT2000 EX voorzien worden van een beladingsrobot of een stafaanvoer. Zowel besturingstechnisch als mechanisch is de machine zeer goed voorbereid voor alle individuele automatiseringsopgaven. De Okuma besturing OSP-P200L biedt een open platform voor datacommunicatie, bediening, Windows-compatible toepassingen, VBA-API, interfaces voor bijvoorbeeld USB, Ethernet en vele andere. In ons land wordt Okuma vertegenwoordigd door Gelderblom.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven