Ga naar hoofdinhoud

Nuttige hulpmiddelen voor afkanten plaat

Amada, EHT en SafanDarley hebben voor de ingeburgerde bewerkingstechniek afkanten nuttige hulpmiddelen ontwikkeld. Onlangs gezien op de BlechExpo in Stuttgart (D). Op zich niets wereldschokkend, maar het gemak van de operator bij het plaatbuigen wordt behoorlijk verbeterd.

EHT demonstreerde tijdens de beurs de nieuwe optie ‘optical bending assistance’. In de bovenbalk van de afkantbank is een rij LED’jes opgenomen die door wisselende kleuren laat zien wat de juiste positie is van de afkantgereedschappen, waar de achteraanslagen zich bevinden en wat de buigpositie is in de kantbank van het plaatwerkstuk.

 

EHT width =

De LED’jes van EHT die de afkant-operator ondersteunen bij het plaatbuigen. De blauwe kleur duidt de juiste buigpositie aan voor de plaat (foto’: Reinold Tomberg) 

 

Meebewegend voetpedaal

Amada had een andere ergonomie-verbetering: vanuit de besturing van de afkantbank beweegt het voetpedaal van de machine naar de feitelijke buigpositie. Dus de operator loopt bij handmatig afkanten met het plaatdeel naar het volgende gereedschap op de buigbalk en het voetpedaal volgt trouw: onder voetbereik

Amada width =

Demonstratie van Amada in Stuttgart van het meebewegend voetpedaal. Zie ook de video aan het einde van dit bericht. 

 

Laserstraal

SafanDarley heeft de ToolPositioner ontwikkeld. Onlangs voorgesteld tijdens een open huis in Lochem, maar ook present tijdens de BlechExpo. Met behulp van rood laserstraaltje wordt de positie aangegeven van de afkantgereedschappen in de onder- en bovenbalk. Dit maakt snel ombouwen en instellen van een afkantbank mogelijk.

SafanDarley

 

Bekijk hieronder de video van Amada:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven