Nuttig boek Heidenhain over CNC-frezen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nuttig boek Heidenhain over CNC-frezen

Op een bijeenkomst van het Verspanersforum bij Heidenhain te Ede op 16 maart a.s., zal een nieuw Nederlands instructieboek over CNC-frezen worden gepresenteerd. Dit boek is samen met het Verspanersforum tot stand gekomen.

Het boek is bedoeld voor medewerkers, die de functies en mogelijkheden willen leren kennen van de CNC-freesmachines en bewerkingscentra. Met de gegeven uitleg krijgt een gebruiker een overzicht van de opzet, werkwijze en mogelijkheden van machines met Heidenhain CNC-besturing.

 

Ook vijfvlaks

De verzamelde kennis in het boek maakt het inwerken op deze besturing dan ook een stuk gemakkelijker. Ook het vijfvlaks programmeren, instellen en verspanen, komt aan bod. Het boek is praktisch van opzet door de illustraties en reële CNC-programmavoorbeelden.

 

Sharp CAM 2.5D

Bij het instructieboek is de handige applicatie ‘sharp CAM 2.5D’ software verkrijgbaar, voor het snel maken van CNC programma’s op een personal computer in de werkplaats en met import van DXF tekeningen (€ 595, -). De applicatie ‘Machinist Toolbox’ met technologiedatabase en mathematische oplossingen, is hierop een mooie interactieve uitbreiding (€ 149, -)

 

Eerder al Fanuc

In het kader van de doelstelling van de site: http://www.verspanersforum.nl/ worden trainingsmiddelen daar gepresenteerd en low-cost aangeboden. Hier zijn ook kosteloos Heidenhain ‘Fun Stuff’ CNC-programma’s te downloaden, voor uw ontspannende momenten. Volgens hetzelfde concept was het ‘Fanuc Instructieboek CNC-Frezen’ hier al eerder beschikbaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven