Nuna5 derde in Suzuka Dream Cup • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nuna5 derde in Suzuka Dream Cup

Het Nuon Solar Team is dity weekend derde geworden in de Suzuka Dream Cup. Tijdens de tweede racedag waarop het maximale uit de auto gehaald werd, lukte het de studenten van de TU Delft de zaterdag veroverde derde plek te behouden. Winnaar van de Suzuka Dream Cup 2010 is het team van de universiteit van Osaka (OSU).

Tijdens de tweede racedag lukte het de studenten van de TU Delft de veroverde derde plek te behouden. Winnaar van de Suzuka Dream Cup 2010 is het team van de universiteit van Osaka (OSU). De Suzuka Dream Cup werd dit weekend gereden,het is de grootste circuitrace voor zonnewagens.

 

Bochtig circuit 

Tijdens de wedstrijd racete Nuna5 niet 3000 kilometer door de woestijn, maar op een bochtig circuit tussen een groot aantal deelnemers rijden. Er deden 60 teams aan de race mee, voornamelijk uit Japan. De race vond plaats op het Formule1 circuit van Suzuka. Zaterdag 31 juli reed het team al de kwalificatie en de eerste heat, zondag volgde het laatste deel. Voor de race kon Delftse team gebruik maken van de diensten van meervoudig Formule-3 kampioen Carlo van Dam, die Nuna5 beurtelings met student Jan Willem van Gent reed.

 

Bewolking

De kwalificatie van zaterdag verliep vlekkeloos en leverde een tweede plek op. Na een behoorlijke drukke en hectische start wist Carlo van Dam zich uit het veld los te rijden naar een derde positie, een plek die het team de rest van de heat wist te behouden. Ook op de tweede dag was er bewolking. Omdat de marge op de nummer 4, team Aurora, vrij groot was, besloot het team een progressieve strategie aan te houden om de derde plek te verdedigen en in te lopen op de nummer 2. Ondanks de versnelling op de tweede dag bleek het niet meer mogelijk om de  teams van Ashiya University en OSU in Osaka bij te halen.

 

(bron: TU Delft)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven