Nuna 5 rijdt dit weekend in Japan • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nuna 5 rijdt dit weekend in Japan

De Delftse zonnewagen Nuna5 neemt op 31 juli en 1 augustus deel aan de grootste circuitrace voor zonneauto’s, de Suzuka Dream Cup. De race vindt plaats op het Formule 1-circuit in het Japanse Suzuka. Het is de eerste keer dat het Nuon Solar Team meedoet aan deze wedstrijd.

De Suzuka Dream Cup is de grootste circuitrace voor zonnewagens: zaterdag zullen 81 teams, voornamelijk uit Japan, aan de start verschijnen. Veel Japanse auto’s zijn speciaal gebouwd voor deze race en hebben daarmee een flink voordeel ten opzichte van de Nuna5, die gebouwd is voor een race van 3000 kilometer door Australië.

 

zonnewagen TU

Speciaal voor de Japanse race is de Nuna5 voorzien van Delftsblauwe bestickering. Begin juli kwam de zonnewagen aan in Japan. In samenwerking met het Consulaat-Generaal der Nederlanden in Osaka is Nuna5 door heel Japan gereisd om aandacht te vragen voor de deelname aan de Suzuka Dream Cup (foto: TU, hier meer foto’s)

 

Kampioen

Zowel zaterdag 31 juli als zondag 1 augustus wordt er van 10.00 – 14.00 uur (lokale tijd) een heat gereden. Het team dat in die twee heats van vier uur de meeste rondjes heeft afgelegd, wint de Suzuka Dream Cup. De zonnewagen wordt tijdens de wedstrijd bestuurd door twee coureurs die elkaar afwisselen: student Jan-Willem van Gent en Formule 3-kampioen Carlo van Dam, die speciaal voor deze race door het Nuon Solar Team werd aangetrokken.

 

De video toont de Nuna5 tijdens een test:

 

 

(bron: TU Delft)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven