Nulpuntspannen voor werkstuk tot 10 ton • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nulpuntspannen voor werkstuk tot 10 ton

Het nieuwe Delphin Big van System 3R is geschikt voor grotere verspaningsmachines voor werkstukken tot een gewicht van 10.000 kg. Toepassingen voor dit systeem zijn vooral te viden in de aerospace-, automobiel-, ruimtevaartindustrie en de machinebouw.

Het nieuwe nulpuntspansysteem Delphin Big van System 3R is een ‘zwaargewicht’. Het systeem kan tot 10.000 kg per opname heffen. In standaard-uitvoering kan Delphin 3000 kg aan.

 

System 3R Ertec Delphin BigDe machinetafel voor Delphin Big, hoe groot ook, kan worden gemaakt door de klant zelf of door System 3R (foto’s: Ertec).

 

90% minder set-up

De voordelen van een nulpuntspansysteem zijn een vermindering van set-up time tot wel 90% door middel van voorinstelling buiten de machine. De Delphin Big ‘chuck’ heeft niet alleen vaste referenties, maar ook luchtreiniging voor het wegblazen van spanen. De Z-referentie is gelegen binnen de klembus voor extra bescherming. 

 

Kegelvormig

Afhankelijk van de grootte en het gewicht van het werkstuk kan een metaalbewerker beslissen hoeveel chucks er worden gemonteerd op iedere machinetafel.  De kegelvormige chuck biedt ook een grotere flexibiliteit voor het positioneren van de pallet. De grote klembus geeft de mogelijkheid om de pallet scheef op de chucks te positioneren en door de ‘soft landing’- functie van 3 mm kunnen de Z-referenties niet beschadigen.

 

0,005 mm

Een positioneernauwkeurigheid van 0,005 mm betekent dat meerdere opeenvolgende bewerkingen kunnen worden gedaan op verschillende verspaningsmachines met slechts een eenvoudige verplaatsing door bijvoorbeeld een kraan. Het systeem heeft een klemkracht van 60.000 N per chuck en een automatische reiniging van de referentievlakken. De eventuele thermische uitzetting kan tot 0,4 mm opgevangen worden door het systeem.  In ons land meer informatie over Delpin Big bij Ertec in Nuenen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven