Nulpuntspanmodule en spantoren • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nulpuntspanmodule en spantoren

Schunk VERO-S NSE3 138.

Met de nulpuntspanmodule VERO-S NSE3 138 en de spantoren VERO-S NSE-T3 138 introduceert Schunk twee nulpuntspanmodulen. Het meest opvallende kenmerk van de uitrusting is een optionele, veerbediende conussluiting die de wisselinterface van de modulen automatisch vergrendelt zodra de spanbout omhoog wordt gebracht.

In combinatie met de geïntegreerde uitblaasfunctie voorkomt de snelsluiting de afzetting van spannen of vuil op de interface. Zonder dat de hoogte verandert, vergrendelt hij de laatste opening van de overigens volledig afgesloten module.

Hoge intrekkracht en stijfheid

De kenmerken van de VERO-S NSE3 138 zijn opnieuw verbeterd door de grote intrekkracht van 8.000 N respectievelijk 28.000 N met geactiveerde turbofunctie en een hogere vormstabiliteit van de module komen de stijfheid van de spansystemen. Ook de hoogste kantelmomenten en dwarskrachten worden betrouwbaar opgevangen als bijvoorbeeld aan de onderkant van hoog gespannen onderdelen wordt gewerkt. Bij de premiummodellen vindt het vastzetten of positioneren eveneens plaats met een korte kegel met een wisselherhalingsnauwkeurigheid van < 0,005 mm. Zelfs bij de meest veeleisende bewerkingen staat dit garant voor een maximale nauwkeurigheid.

Dankzij een conische fitting kunnen de spanbouten ook buiten het midden, en daardoor bijzonder eenvoudig, in de module worden ingevoegd. De daadwerkelijk spanning vindt zonder externe energie plaats met veerdruk, is vormvast en zelfborgend. Ook als de druk in het luchtsysteem plotseling daalt, blijven de werkstukken veilig gespannen. Een pneumatische systeemdruk van 6 bar is voldoende om de spanmodulen te openen.

Comfortabele monitoring

Voor een maximale proceszekerheid kunnen beide spanschuifposities “open” en “gesloten” standaard op basis van de dynamische druk worden opgevraagd. Optioneel kan een positiesensor worden gebruikt, die daarnaast een vergrendelingsproces zonder bouten kan detecteren. Afhankelijk van de draaddoorsnede van de spanbouten bedragen de houdkrachten 35.000 N (M10), 50.000 N (M12), 75.000 N (M16).

Alle onderdelen, zoals basisbehuizing, spanbouten en spanschuiven zijn van gehard roestvaststaal en absoluut corrosiebestendig. Hierdoor hebben zij een zeer lange levensduur. Speciale aanlegvlakken vergemakkelijken het reinigen en garanderen een perfect vlak contactvlak voor spanmiddelen en werkstukken. De nieuwe premiummodulen zijn volledig compatibel met het bestaande VERO-S-systeem, dat inmiddels meer dan 1.000 combinatiemogelijkheden voor efficiënte werkstukspanning bevat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven