Ga naar hoofdinhoud

Nukon snijmachines nu ook in Benelux

Herbert Wiezer en Erik Laar hebben de vertegen-woordiging verworven voor de Benelux en Duitsland van Nukon. Deze Turkse fabrikant heeft met name in Oost-Europa al een marktaandeel opgebouwd met meer dan 200 geplaatste fiber-snijlasermachines. Naast fiberlasers biedt Nukon ook watersnij-, autogeen- en plasmasnijmachines aan.

Nukon is een onderdeel van de Nüri Körüstan groep: een leverancier van plaat en gesneden plaatdelen voor de metaalverwerkende industrie gevestigd in Bursa Turkije. Dit is een familiebedrijf met een 40-jarige historie met een jaaromzet van circa 300 miljoen euro. Vanuit het eigen snijbedrijf is Nukon vijf jaar geleden door onvrede over de onderhoudskosten van de bestaande leveranciers begonnen met de ontwikkeling van een eigen 2D-lasersnijmachine. Dit heeft volgens Herbert Wiezer en Erik Laar geresulteerd in een onderhoudsarm eindproduct dat in Oost Europa reeds zijn weg gevonden heeft in de metaalindustrie. Lees meer over de machines en de lasersnijkop (zie de foto hierboven) van Nukon in het bijgevoegde persbericht:

 

docx bestand  NUKON Perbericht NL

 

Nukon width =

Nukon levert de Eco fiberlasers met een laserbron van IPG met een vermogen van 0,5 kW, 1 kW, 1,5 kW of 2 kW. Leverbaar zijn twee afmetingen: 1250 mm x 2500 mm en 1500 mm x 3000 mm (foto’s: Nukon)

 

Bekijk hieronder ook een video van Nukon:

 

 
Nukon width =
De NF Pro lasersnijmachine zijn leverbaar met laserbronnen van 1 kW tot 6 kW. De NF Pro wordt gemaakt tot 6000 mm x 2500 mm 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven