Nukon scoort in ons land met fiberlasers • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nukon scoort in ons land met fiberlasers

Nick Veraa demonstreert de mogelijkheden van de NFPRO-315 zoals die bij Veraa Metaal staat opgesteld. “Aantrekkelijke prijs, terwijl we toch het volste vertrouwen hebben in de technische kwaliteit” (foto: Marian Oosterink)

Nukon is in ons land een relatief nieuwe naam op het gebied fiberlasers. Sinds eind 2013 de eerste ECO Fiber-1530 werd geïnstalleerd, het instapmodel van Nukon, zijn er echter al weer vier nieuwe machines gevolgd. In het meest recente geval gaat het om een NFPRO-315 bij Veraa Metaal in Bergeijk.

Nukon is een dochteronderneming van de Turkse leverancier van plaat en gesneden plaatdelen Nüri Körüstan. Uit onvrede over met name de hoge onderhoudskosten van bestaande leveranciers is het bedrijf een aantal jaren geleden begonnen met ontwerp en bouw van eigen fiberlasers. Het feit dat de machines vanuit de eigen praktijkervaring zijn ontwikkeld noemt Herbert Wiezer, die de Turkse machinebouwer vertegenwoordigt in de Benelux, een wezenlijk voordeel. “De fiberlasers van Nukon zijn ontstaan vanuit een directe terugkoppeling tussen praktijk en ontwerpafdeling”, geeft hij aan.

Veraa

De aantrekkelijke prijsstelling was voor Veraa Metaal in ieder geval een van de afwegingen bij de aanschaf van de NFPRO-315. “Terwijl we toch het volste vertrouwen hebben in de technische kwaliteit”, zoals mede-directeur Nick Veraa onderstreept. Bij Veraa Metaal is de NFPRO-315, voor plaatafmetingen van 1500 mm x 3000 mm en met een vermogen van 4 kW, de opvolger van een eerdere 2 kW CO2-laser.

Vermeulen

Metaalindustrie Vermeulen in Bladel was eind 2013 het eerste bedrijf in ons land waar een ECO Fiber-1530 werd geplaatst, als aanvulling op een CO2-laser. De goede ervaringen met Herbert Wiezer als machineleverancier en de ‘hele mooie prijsstelling’ vormden voor directeur Ron van Gompel de doorslaggevende argumenten. Daarin is hij niet teleurgesteld.

Smolenaers

Bij Smolenaers in Nederweert is direct vanaf de Techni-Show een 2 kW ECO Fiber-1530 geplaatst. Naast de gunstige prijs noemt directeur Bèr Smolenaers ook de laserbron van IPG (“de nr. 1 in bronnen”) als afweging, evenals de achtergrond van de machines. “Nukon test de machines zelf in de praktijk en ze weten dus waar ze over praten”, is zijn ervaring. “

Wonders

Bij Wonders Metaal in Berlicum is in juni 2014 een 1 kW ECO Fiber-1530 geïnstalleerd. “We hadden nog geen ervaring met lasersnijden, maar een vergelijking leidde al snel tot de conclusie dat een fiberlaser voor ons voordelen bood boven een CO2-laser”, aldus directeur Hans Wonders. TDe keuze voor de ECO van Nukon had vervolgens te maken met de prijs (“er is waarschijnlijk geen betere machine te krijgen voor hetzelfde geld”), maar ook met de dienstverlening van Wiezer als leverancier.

Greymans Paktech

Greymans Paktech in Stramproy werkt sinds medio 2014 met een 1 kW ECO Fiber-1530. “Aangeschaft als aanvulling op en sneller alternatief voor het waterstraalsnijden bij het produceren van rvs-plaatdelen voor onze verpakkingslijnen”, laat directeur Johan Greymans weten. De afweging tussen prijs en mogelijkheden gaf daarbij de doorslag om te kiezen voor de machine van Nukon.

Binnenkort in Metaal Magazine een artikel over de mogelijkheden van Nukon fiberlasers. Als u dat niet wilt missen, neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine. Bekijk ook de video hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=rO5chtsPW3A

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven