Nucelatie in bier scoort op site MM • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nucelatie in bier scoort op site MM

Een bericht op onze site over hoe onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam en Wenen en de Stichting FOM onverwachte resultaten hebben geboekt met computersimulaties op basis van de klassieke nucleatietheorie (kiemvorming) heeft dit jaar enorm gescoord: meer dan 8000 keer bekeken!

Even uitzoeken leert dat die hoge score komt omdat Geen Stijl, en daar linken wij niet na!, het bericht van 25 februari jl. opgepikt heeft op het trefwoord ‘bier’ en dan krijg je veel bezoek. Of je er blij mee moet zijn? Toch was het voor ons serieus: probeer maar eens het volgende experiment: neem een bekerglas of een petfles water (het werkt zelfs beter met bier in een heldere fles) en zet deze gedurende de nacht rechtop in de vriezer. Tot verbazing van de meeste mensen is het water de volgende ochtend nog steeds vloeibaar: een onderkoelde vloeibare toestand. Pas nadat je de fles een schok geeft, zal het water snel bevriezen. Drukgolven die door de schok ontstaan in de fles verlagen de energiebarrière voor nucleatie tijdelijk. Daardoor besluit de wolk van besluiteloze deeltjes direct te bevriezen.

 

Lees hier ons orginele bericht van 25 februari 2011.

 

Op de tweede en derde plaats gelet op de kijkcijfers vinden we een bericht over bericht over principeakkoord Kleinmetaal van 7 april (meer dan 3000 keer bekeken) en op plaats drie een al wat ouder bericht uit 2008 over staalprijs en schroottoeslag (bijna 2500 bezoeken).

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven