Nieuws

Nu stakingen in Utrecht, Flevoland en Drenthe

Werknemers van meerdere metalektro-bedrijven in dit keer Utrecht, Flevoland en Drenthe gaan vrijdag 5 februari staken, met als inzet een betere cao, aldus de vakbonden.

Het gaat onder meer om Otis in Utrecht, SAB Profiel in IJsselstein, Koninklijke Nederlandse Munt in Houten, Trivium in Veenendaal en Kelvion en Mitsubishi Turbocharger in Almere, stelt FNV Metaal.

In Drenthe zal onder meer worden gestaakt bij Prysmian Draka, Resideo, VDL Wientjes Emmen, Rademakers Gieterij Klazienaveen, Combimac, Büter Emmen en Geha Nieuw Amsterdam, geeft CNV Metaal aan. 

De medewerkers leggen voor 24 uur het werk neer. Murat Sekercan, bestuurder FNV Metaal: “Mensen willen druk blijven uitoefenen op de werkgevers om weer om tafel te gaan zitten. Ze zijn teleurgesteld dat dit nog niet is gebeurd.”

“Staken voor een cao met daarin goede regelingen voor zwaar werk is geen luxe maar een reële noodzaak”, stelt Hank Oomkes, bestuurder CNV Vakmensen. “Omdat werkgeverskoepel FME niet overtuigd is van ons gelijk, zijn stakingen nodig. En wel tot aan het moment dat een cao-akkoord in zicht is.’

Door het hele land worden 24- en 48-uursstakingen gehouden voor een betere cao Metalektro. De stakingsestafette begon twee weken geleden. “Dat doen we coronaproof en zo lang als het nodig is.”

“Het uiteindelijke doel is een eerlijke en moderne cao”, aldus Sekercan. Om de stakingen coronaproof te houden zijn staakstraten ingericht, waar stakers zich vanuit de auto in kunnen schrijven.

Lees meer:

Stakingen metalektro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven