NTS Norma bouwt nieuwe cleanroom • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

NTS Norma bouwt nieuwe cleanroom

NTS Norma gaat in de fabriek in Hengelo een nieuwe cleanroom bouwen. Dit om de technische afstemming tussen verschillende deeloperaties te optimaliseren en zo ultraprecieze oplossingen te kunnen garanderen voor haar hightech klanten.

De cleanroom wordt 1600 m2 groot en zal naar verwachting begin 2020 worden opgeleverd. Interflow kreeg de opdracht om de cleanroom te ontwikkelen en te bouwen.

Ultraprecisie

NTS Norma is een hightech eerstelijns toeleverancier, die complete mechatronische systemen ontwerpt, produceert en samenstelt.

Het bedrijf heeft ruime ervaring op het gebied van productie en assemblage van ultraprecieze mechanische componenten. De onderneming kan daarbij een nauwkeurigheid van (minder dan) één duizendste millimeter kan garanderen. 

In de fabriek in Hengelo bevinden zich productie-eenheden voor frezen, draaien, slijpen, vonken, warmtebehandelingen, vacuüm- en zoutbadsolderen.

Reinheidseisen

De specialist heeft een programma opgezet om productieprocessen zo te ontwerpen dat de producten altijd aan de hoogste reinheidseisen voldoen. 

De cleanroom van Interflow – de specialist van BAM in schone lucht – krijgt secties met ISO 7 en ISO 6 reinheid. Daarnaast zijn er voorzieningen getroffen voor ISO 5 reinheid.

De cleanroom gaat ruimte bieden aan de technische afstemming tussen de deeloperaties.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven