Nobels centreert nozzle automatisch • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nobels centreert nozzle automatisch

Op de jongste EuroBlech 2010 in Hannover (D) werd door Bystronic de BySpeed Pro te doop gehouden, een lasersnijmachine die is uitgerust met automatische nozzle centrering. De BySpeed Pro is inmiddels in bedrijf bij Nobels Machinefabriek in Katwijk.

Voor directeur Cees Bouwmeester van Nobels is de automatische nozzle-centrering een belangrijk element om ook bij onbemande productie een optimale kwaliteit te garanderen. Bijzonderheid is ook de snelle insteekprocedure, met gepulseerde laserstraal en stikstofkoeling.

 

Bystronic width =

De BySpeed Pro 3015 bij Nobels Machinefabriek. Dankzij de extra PMC-module in de besturingssoftware is de machine direct gekoppeld aan het ERP-systeem (foto: Jan Oonk)

 

Tape-shot

“Is de centrering niet optimaal dan wordt de kwaliteit van de laserstraal en dus van het snijproces negatief beïnvloed”, legt area manager Hans van de Meerakker van Bystronic Benelux in Hardinxveld-Giessendam uit. Vroeger werd die centrering na elke nozzle- of lenswissel handmatig gecontroleerd met behulp van een zogenoemd ‘tape-shot’. “Automatisch is altijd beter”, aldus directeur Cees Bouwmeester. “We besparen nu bij een nozzle- of lenswissel veel tijd en we zijn verzekerd van een constante en hoge nauwkeurigheid bij de centrering.”

 

In het komend nummer van Metaal Magazine meer informatie over nozzle-centrering. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven