Nobby Assmann wint opnieuw • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nobby Assmann wint opnieuw

Nobby Assmann met het schijfje van 16x3 mm waarmee hij de prijs won.

Nobby Assmann van Assmann Verspaningstechniek in Zevenbergen heeft opnieuw een internationale Zeiss Measuring Award gewonnen. Na de prijs in de categorie ‘kleinst gemeten component’ (in 2020), viel hij nu in de prijzen in de categorie ‘het gladste oppervlak’. Assmann wist een ruwheid te bereiken van Ra 0,00054 micrometer.

“Jaaa, hij is binnen: Zeiss measuring hero Award nummer 2”, reageerde hij verheugd op LinkedIn. “Heel blij mee. Best wel trots om in 2 verschillende vakgebieden deze waardering te krijgen.”

Gladste oppervlak

Met een Ra-waarde van 0,00054 µm en een Rz-waarde van 0,0031 µm heeft Nobby Assmann het gladste oppervlak van alle deelnemers gemeten, geeft Zeiss aan.

Het gladste oppervlak betrof een schijfje van gehard staal dat wordt gebruikt voor het testen van coatings, met een diameter van 16 mm en een dikte van 3 mm.

De schijf werd optisch gemeten met een Zeiss LSM-900. Dit gebeurde in het Nederlandse Zeiss Quality Excellence Center in Breda.

Leppen en polijsten ook een passie

Assmann geeft aan dat meten écht zijn passie is, maar dat leppen en polijsten eveneens een passie van hem is. Een dof stuk staal laten glanzen als een spiegel is erg verslavend”, zegt hij. Het leppen en polijsten heeft hij zichzelf aangeleerd. “Met héél veel vallen en weer opstaan.”

De twee awards die Nobby Assmann heeft gewonnen.

Hij had niet verwacht dat hij het gladste oppervlak van de hele wereld zou bereiken. Dit gebeurde net voor de kerst. Er zijn in totaal 6 awards uitgereikt.

“We staan versteld van Nobby’s vaardigheden”, gaf de jury aan. “We zijn er trots op om hem weer een meetheld te mogen noemen!”

‘Aan het sparen’

Ondertussen vraagt Assmann zich al af of er dit jaar weer awards te winnen zijn en wat de categorieën dan zullen zijn.

“En ik ben alvast aan het sparen voor die mooie Zeiss LSM-900 microscoop waar het winnende product mee gemeten is”, geeft hij aan.

Bekijk de winnaars in de verschillende categorieën.

Lees ook:

Nobby Assmann: Heeft rondslijpen langste tijd gehad? (Metaal Magazine, november 2021, p.32-33) (premium)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven