Nieuws

Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL)  uit Voorschoten organiseert een serie bijscholingscursussen op het gebied van lasrookbeheersing. De cursus zal dit jaar  worden gegeven op: 27 april in Rijssen, 10 mei in Alkmaar  en 23 mei in Bladel.

Bij het lassen vormen de loonkosten de grootste post van de totale kosten, namelijk ca. 80%. Controle van deze post is dus de meest effectieve manier om de laskosten te beheersen. Verlaging van de loonkosten kan onder meer worden gerealiseerd door verhoging van de effectieve neersmeltsnelheid en door verhoging van de inschakelduur. De werkomgeving heeft een grote invloed op de inschakelduur: als de lasser in een prettige omgeving zijn werk moet uitvoeren, zal hij minder noodzaak gevoelen de lasactiviteiten voor (korte) tijd te stoppen.
Met andere woorden: investeren in een prettige werkomgeving betaalt zich terug. In de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: hoe om te gaan met de Praktijkrichtlijn lasrook , invloedsfactoren laskosten (specifiek voor laskostenbeheersing), presentatie praktijkvoorbeelden waarin investeringen naast productierendement worden gezet. Deze cursus is opgezet rond de toenemende behoefte aan informatie over lasrookbeheersing in relatie tot de investeringen.
De cursus is bedoeld voor medewerkers van bedrijven waar lassen een belangrijke productietechniek is en die moeten beslissen of adviseren over investeringen in systemen voor de beheersing van de hoeveelheid lasrook in de werkplaats, zoals bijvoorbeeld bedrijfsleiders, adviseurs, lastechnici, KAM-coördinatoren, veiligheids-deskundigen enzovoort.  De kosten voor deze cursus bedragen euro 195,00 excl. BTW en exclusief de te ontvangen subsidie. NIL-bedrijven deelnemers krijgen op dit bedrag een korting van 20%. NIL particuliere deelnemers krijgen op dit bedrag een korting van 10%. Metaalverwerkende bedrijven kunnen in aanmerking komen voor een ESF-subsidiebijdrage voor deze bijscholing. Aanmelden voor de cursus bij het Nederlands Instituut voor Lastechniek via e-mail:pors@nil.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven